Komentara: 0
Pregleda: 3200
Foto

Otvoren naučni skup na temu digitalne transformacije poslovanja

26.04.2018. u 18:20h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće otvoren je 23. Internacionalni naučni skup "Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu".
Otvoren naučni skup na temu digitalne transformacije poslovanja

Dvodnevni naučni skup, u organizaciji Ekonomskog fakulteta, okupio je stručnjake iz naše zemlje, Mađarske, Rumunije,  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Rusije, Kine i Indonezije. Na  temu digitalne transformacije poslovanja, koja je prema rečima prof. dr Pere Tumbasa vrlo aktuelna, na skupu će  biti prezentovan 81 rad.

- I u stručnom i u naučnom, kao i u političkom okruženju, tema digitalizacije je danas top tema.  Težimo da kroz ovaj skup edukujemo, da razmenimo stručna mišljenja o tome šta bi sve digitalizacija kao takva u transformaciji poslovanja trebalo da uključuje. To su razni aspekti veoma široko postavljeni za razliku od većine koja je do skoro tretirala digitalizaciju kao informatizaciju. Mnogo širi koncept podrazumeva jako mnogo tema – smatra  prof. dr Pere Tumbas sa Ekonomskog fakulteta, koji je jedan od organizatora skupa.

Otvoren naučni skup na temu digitalne transformacije poslovanja

Na plenarnoj sekciji rad je predstavila je i profesorka iz Rumunije, Andrea Moraru koja je sa koleginicom Kristinom Dunea,  uradila studiju u čijem su fokusu faktori koji utiču na zadovoljstvo korisnika bankarskih usluga, posebno e-bankinga.

- Ovaj koncept postao je vrlo važan, pogotovo nakon ekonomske krize. Pre krize, barem je tako bilo u rumunskom bankarskom sistemu, klijenti su nerado menjali banke. Na snazi je bio princip da su klijenti tražili banke, a ne obratno. Međutim, nakon krize sa svim transformacijama u bankarskom sektoru i zbog jake konkurencije, banke su morale da se više posvete pitanju zadovoljstva klijenata - rekla je  Andrea Moraru.

Naučni skup biće nastavljen sutra na Ekonomskom fakultetu, gde će biti organizovane  sekcije iz oblasti menadženta, informacionih tehnologija, marketinga i finasija i računovodstva, kao i poster sekcija.

Izvor: Subotica.com
Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja" Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja" Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja" Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja" Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja" Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja" Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja" Naučni skup "Digitalna transformacija poslovanja"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3200
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.