Komentara: 1
Pregleda: 8566
Foto

Otvoren Italijanski kulturni centar

15.09.2015. u 09:28h
Izvor: Subotica.com
U našem gradu juče je otvoren Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“, a u čast otvaranja postavljena je izložba „Zaboravljena istorija“.
Otvoren Italijanski kulturni centar

Inicijator otvaranja centra po ugledu na rimske trgove bio je Karmino Terale, direktor „Elektroremonta“, a prostorije, koje se nalaze na adresi Trg cara Jovana Nenada 7 (bivši „Dani“) svečano je otvorio Đuzepe Manco, ambasador Italije u našoj zemlji.

- Jako sam zadovoljan jer se ova ideja vrlo brzo realizovala, kultura je nešto o čemu se jako malo priča, a saradnja kulture sa privredom i ostalim faktorima doprineće da se razvija Subotica – poručio je ambasador Manco. - Ovo je jedan veliki signal koji želimo da pošaljemo, da želimo da osnažimo Suboticu i u svim pravcima.

Po rečima Karmina Terala, Italijanski kulturni centra biće još jedna spona između Subotice i Italije i treba da poboljša veze između dva naroda.

- Naravno, on neće biti namenjen samo Italijanima, već svima koji se bave kulturom, a Subotica je grad koji je zaslužio ovakav sadržaj – dodao je Terale.

Posle Beograda i Novog Sada, Subotica je treći grad u Srbiji gde je otvoren Italijanski kulturni centar.

- Ovo je veoma značajan trenutak za grad i predstavlja uspeh na razvoju kulture, naročito što je italijanska kultura jedna od najbogatijih u Evropi. Pored toga, tako šaljemo poruku svim Italijanima da su ovde dobrodošli, da su dobili mesto gde mogu da neguju svoju kulturu i svoj jezik – naglasio je gradonačelnik Jene Maglai. 

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8566
Povezane teme

jene maglai

italijanski kulturni centar piazza italia

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.