Komentara: 1
Pregleda: 8835
Foto

Otvoren Italijanski kulturni centar

15.09.2015. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
U našem gradu juče je otvoren Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“, a u čast otvaranja postavljena je izložba „Zaboravljena istorija“.
Otvoren Italijanski kulturni centar

Inicijator otvaranja centra po ugledu na rimske trgove bio je Karmino Terale, direktor „Elektroremonta“, a prostorije, koje se nalaze na adresi Trg cara Jovana Nenada 7 (bivši „Dani“) svečano je otvorio Đuzepe Manco, ambasador Italije u našoj zemlji.

- Jako sam zadovoljan jer se ova ideja vrlo brzo realizovala, kultura je nešto o čemu se jako malo priča, a saradnja kulture sa privredom i ostalim faktorima doprineće da se razvija Subotica – poručio je ambasador Manco. - Ovo je jedan veliki signal koji želimo da pošaljemo, da želimo da osnažimo Suboticu i u svim pravcima.

Otvoren Italijanski kulturni centar

Po rečima Karmina Terala, Italijanski kulturni centra biće još jedna spona između Subotice i Italije i treba da poboljša veze između dva naroda.

- Naravno, on neće biti namenjen samo Italijanima, već svima koji se bave kulturom, a Subotica je grad koji je zaslužio ovakav sadržaj – dodao je Terale.

Otvoren Italijanski kulturni centar

Posle Beograda i Novog Sada, Subotica je treći grad u Srbiji gde je otvoren Italijanski kulturni centar.

- Ovo je veoma značajan trenutak za grad i predstavlja uspeh na razvoju kulture, naročito što je italijanska kultura jedna od najbogatijih u Evropi. Pored toga, tako šaljemo poruku svim Italijanima da su ovde dobrodošli, da su dobili mesto gde mogu da neguju svoju kulturu i svoj jezik – naglasio je gradonačelnik Jene Maglai. 

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" Otvaranje Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8835
Povezane teme

jene maglai

italijanski kulturni centar piazza italia

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.