Komentara: 43
Pregleda: 9178
Foto

Otvoren gradski Omladinski centar

15.04.2016. u 12:05h > 13:52
Izvor: Subotica.com
U renoviranim prostorijama u okviru autobuske stanice danas je svečano otvoren gradski Omladinski centar, čije je opremanje i osnivanje podržalo Ministarstvo sporta i omladine sa 1,2 miliona dinara.
Otvoren gradski Omladinski centar

Prostor je namenjem mladima, kojih u našem gradu ima oko 26 hiljada. Oni će tu moći da borave, da se opuste i druže. Na raspolaganju su im stoni fudbal, ping-pong, internet i liteararni klub i drugi sadržaji. Prostorije Omladinskog centra za sada će biti otvorene samo ponedeljkom i sredom.

- Omladinski centar je deo istoimenog projekta koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta, deo novca utrošen je za opremanje prostora a deo za obuku mladih za volonterizam i aktivizam – objasnila je Dejana Baltes, koordinatorka lokalne Kancelarije za mlade. - Prostor je otvoren i za udruženja i neformalne grupe mladih, koji ovde mogu besplatno da obavljaju svoje aktivnosti.

Prvobitna ideja bila je da prostor Omladinskog centra bude u Domu vojske na Korzou. Ona, međutim, nije naišla na podršku grada.

- Pre četiri godine grad nije imao nikakvu strategiju i plan za mlade. Sada imamo Lokalni akcioni plan, Kancelariju za mlade i jedan sistem koji funkcioniše – istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća za sport i omladinu, dodajući da je za mlade iz gradske kase opredeljeno oko šest miliona dinara. - Žao nam je što ovaj centar nije na Korzou, što su određene političke struje gledale svoje interese i nisu dozvolili da on bude tamo.

Otvaranju Omladinskog centra prisustvovao je i gradonačelnik Jene Maglai, koji je poručio da ovo mesto treba da bude dom mladih  i mesto za budućnost Subotice.

- Imamo još mnogo toga da uradimo, moramo da učinimo sve da mladi ostanu u ovom gradu, pronađu sebe u njemu i budu budućnost zajednice – istakao je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 43
Pregleda: 9178
Povezane teme
jene maglai mladi kancelarija za mlade vjekoslav ostrogonac lokalna kancelarija za mlade dejana baltes gradski omladinski centar
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.