Komentara: 43
Pregleda: 9920
Foto

Otvoren gradski Omladinski centar

15.04.2016. u 14:05h > 15:52
Izvor: Subotica.com
U renoviranim prostorijama u okviru autobuske stanice danas je svečano otvoren gradski Omladinski centar, čije je opremanje i osnivanje podržalo Ministarstvo sporta i omladine sa 1,2 miliona dinara.
Otvoren gradski Omladinski centar

Prostor je namenjem mladima, kojih u našem gradu ima oko 26 hiljada. Oni će tu moći da borave, da se opuste i druže. Na raspolaganju su im stoni fudbal, ping-pong, internet i liteararni klub i drugi sadržaji. Prostorije Omladinskog centra za sada će biti otvorene samo ponedeljkom i sredom.

- Omladinski centar je deo istoimenog projekta koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta, deo novca utrošen je za opremanje prostora a deo za obuku mladih za volonterizam i aktivizam – objasnila je Dejana Baltes, koordinatorka lokalne Kancelarije za mlade. - Prostor je otvoren i za udruženja i neformalne grupe mladih, koji ovde mogu besplatno da obavljaju svoje aktivnosti.

Otvoren gradski Omladinski centar

Prvobitna ideja bila je da prostor Omladinskog centra bude u Domu vojske na Korzou. Ona, međutim, nije naišla na podršku grada.

- Pre četiri godine grad nije imao nikakvu strategiju i plan za mlade. Sada imamo Lokalni akcioni plan, Kancelariju za mlade i jedan sistem koji funkcioniše – istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća za sport i omladinu, dodajući da je za mlade iz gradske kase opredeljeno oko šest miliona dinara. - Žao nam je što ovaj centar nije na Korzou, što su određene političke struje gledale svoje interese i nisu dozvolili da on bude tamo.

Otvaranju Omladinskog centra prisustvovao je i gradonačelnik Jene Maglai, koji je poručio da ovo mesto treba da bude dom mladih  i mesto za budućnost Subotice.

- Imamo još mnogo toga da uradimo, moramo da učinimo sve da mladi ostanu u ovom gradu, pronađu sebe u njemu i budu budućnost zajednice – istakao je Maglai.

Otvoren gradski Omladinski centar

Otvoren gradski Omladinski centar

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Gradskog omladinskog centra Otvaranje Gradskog omladinskog centra Otvaranje Gradskog omladinskog centra Otvaranje Gradskog omladinskog centra Otvaranje Gradskog omladinskog centra Otvaranje Gradskog omladinskog centra Otvaranje Gradskog omladinskog centra Otvaranje Gradskog omladinskog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 43
Pregleda: 9920
Povezane teme

jene maglai

mladi

kancelarija za mlade

vjekoslav ostrogonac

lokalna kancelarija za mlade

dejana baltes

gradski omladinski centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.