Komentara: 5
Pregleda: 3463
Foto

Otvoren esport kup "Gamepressive"

16.04.2021. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Međunarodne škole programiranja za decu "Logiscool" i Omladinske organizacije "Green Army" iz Hajdukova, danas je počeo trodnevni esport kup "Gamepressive" tokom kojeg će 32 takmičara odmeriti snage u poznatoj fudbalskoj simulaciji "FIFA21", a pobednik će biti proglašen u nedelju, kojeg očekuje i nagrada.
Otvoren esport kup "Gamepressive"

Kup se odvija po sistemu eliminacije, tako što se po četiri učesnika nadmeću u popularnoj fudbalskoj video-igri, a pobednik prolazi u narednu rundu, sve do finala. Po rečima jednog od organizatora Žombora Rože, direktora "Logiscool-a", kup je zbog aktuelne epidemiološke situacije organizovan u manjem formatu, ali je interesovanje mladih Subotičana veliko.

- Kada smo postavili oglas za prijavu, za svega tri sata su bila popunjena sva slobodna mesta, što dovoljno govori o zainteresovanosti omladine za ovakav vid takmičenja - kaže Roža, dodajući da im je već dugo bila želja da organizuju esport događaje. - Esport ima ogromnu popularnost u svetu i prema nekim podacima broji oko 2,2 milijarde ljudi koji profesionalno ili amaterski igraju video-igre. Popularnost postoji i u Srbiji, gde ima oko 800.000 gejmera i naša želja je bila da ovakve manifestacije donesemo i pred Subotičane.

Otvoren esport kup "Gamepressive"Osim takmičenja u omiljenoj video-igri, želja organizatora je bila i da se kroz ovaj događaj esport približi javnosti, u kojoj se, kako objašnjava naš sagovornik, najčešće govori samo o lošem uticaju video-igara na mlađe naraštaje.

- Moram reći da zapravo nije tako. Video-igre su zabavne i ovo jedna izuzetno kulturna forma razonode i opuštanja, a ono što je još važnije, jeste da video-igre izuzetno razvijaju intelektualne veštine kod dece. U školi i javnom obrazovanju deca uglavnom stiču leksičko, odnosno teorijsko znanje, dok veštine mnogo manje dolaze do izražaja, a sva deca koja igraju video-igrice često moraju da reše veoma složene probleme, čime razvijaju logičko razmišljanje, planiranje, reflekse i niz drugih kompetencija - ističe Roža, koji je zbog inovativnog pristupa pedagoškom radu i razvoja intelektualnih veština kod učenika nagrađen priznanjem "dr Ferenc Bodrogvari". - Mnogi će možda pomisliti kako ovo može da bude sport ako se takmiče u video-igricama, ali moramo prihvatiti da se trendovi menjaju i da i ovo može da se grupiše u grupu intelektualnih sportova.

Otvoren esport kup "Gamepressive"Kako najavljuju organizatori, esport kup "Gamepressive" imaće još tri događaja, te je na leto planirano takmičenje u popularnoj video-igri "Fortnite", na jesen u "League of Legends", dok će na zimu biti organizovano takmičenje u nekoj od mobilnih video-igara, najverovatnije "Clash Royale".

Izvor: Subotica.com
Esport kup "Gamepressive" Esport kup "Gamepressive" Esport kup "Gamepressive" Esport kup "Gamepressive" Esport kup "Gamepressive" Esport kup "Gamepressive" Esport kup "Gamepressive" Esport kup "Gamepressive"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 3463
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.