Komentara: 11
Pregleda: 2336

Otvoren 40. Sajam turizma, Subotica i Palić zajedno predstavili svoju ponudu

23.02.2018. u 17:02h
Izvor: TV Subotica
U Beogradu je otvoren 40. Međunarodni sajam turizma, koji se ove godine održava pod sloganom „Odmor te čeka“.
Otvoren 40. Sajam turizma, Subotica i Palić zajedno predstavili svoju ponudu

Tradicionalno, turističku ponudu Grada na ovoj manifestaciji zajedno predstavljaju Turistička organizacija Subotice i preduzeće Park Palić, koji su za sve posetioce štanda pripremili bogat  sadržaj ali i vrednu nagradnu igru.

Turistička organizacija Grada je za ovogodišnji Međunarodni sajam turizma pripremila redizajnirane brošure koje slikovito predstavljaju turističku ponudu Subotice i Palića, vinske rute, ruralni turizam  a novina je kalendara svih manifestacija koje se održavaju na teritoriji grada.

Otvoren 40. Sajam turizma, Subotica i Palić zajedno predstavili svoju ponudu

Subotica je prilično popularna među turistima, mogu vam reći da svake godine imamo rast pogotovo dolaska i noćenja stranih turista. Nadamo se da ćemo kroz potpisane IPA projekte sa partnerima iz Osijeka i Segedina, Suboticu još bolje pozicionirati kao destinaciju kulturnog turizma i tako doneti veći broj turista.“  izjavio je Nešo Radulović, direktor TO Grada Subotice.

Park Palić je na sajmu akcenat stavio na 44 manifestacije koje se tokom godine organizuju na obali jezera Palić. Pored tradicionalnih i izuzetno posećenih — Prvomajskog uranka i Festivala evropskog filma, novina je Festival „Pozorištance u šumi“ koji će se održati u junu sa predstavama za najmlađe i edukativnim radionicama. Zahvaljujući bogatom programu ali i turističkoj tradiciji od nepuna dva veka, na Paliću uvek ima turista.

„Svake godine je interesovanje i raznolikost ponude sve veće. Park Palić i Turistička organizacija radi na tome i kako mi obogaćujemo ponudu tako i broj turista raste. Spomeniću npr. „Vinski maraton“ koji je naišao na oduševljenje mnogih i imao veliki broj zainteresovanih za učešće, stoga očekujemo da i ove godine privučemo nove posetioce u suštini na ovu ali i druge manifestacije poput tradicionalnog Prvomajskog uranka.“ rekla je Ljubica Bertović, šef za investicije Park Palić.

Otvoren 40. Sajam turizma, Subotica i Palić zajedno predstavili svoju ponudu

Jedna od manifestacija koja je 2017. godine obeležila turizam na Paliću je svakako „Vinski maraton“, a organizatori zadovoljni postignutim uspehom i potencijalom vinskog turizma najavljuju 22. septembra novi maraton.

Ove godine očekuje nas još bolji zabavni program, imaćemo dve trke polumaraton i kraću trku uživanja koja će ove godine obuhvatiti i tri nove vinarije, dakle imaćemo još više vina. Očekujemo još veći broj učesnika.“ objašnjava Jelena Inđić, Udruženje „Vinski maraton“

Međunarodni sajam turizma u Beogradu otvoren je do nedelje 25. februara, a partner ovogodišnjeg sajma je Grčka.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 2336
Povezane teme

turistička organizacija subotica

sajam turizma

turistička ponuda palića

turistička ponuda subotice

turistička organizacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.