Komentara: 0
Pregleda: 4731
Foto

Otvoren 3. Međunarodni teniski memorijal "Jovan Kukaras"

19.05.2015. u 21:45h
Izvor: Subotica.com
U bašti ugostiteljskog objekta u sklopu teniskog kompleksa Tenis kluba "Spartak" večeras je svečano otvoren tradicionalni međunarodni turnir za devojčice i dečake do 14 godina, 14. po redu od osnivanja i treći u nizu koji nosi naziv „Memorijal Jovan Kukaras“, po istaknutom sportskom radniku i predsedniku TK "Spartak" koji je bio na čelu ovog kluba više od 20 godina.
Otvoren 3. Međunarodni teniski memorijal "Jovan Kukaras"

Tereni Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi ove sedmice biće mesto teniskih okršaja u konkurenciji dečaka i devojčica do četrnaest godina. Ove godine na turniru prisustvuju takmičari iz 28 država iz celog sveta, odnosno oko 140-oro dece.

U uvodnoj reči predsednik TK "Spartak" Milan Vučković pozdravio je goste i takmičare i poželeo im sreću u daljem sportskom nadmetanju. Gost na otvaranju bio je i Milan Jerinkić, predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije, a ispred grada turnir je otvorio Vjekoslav Ostrogonac član Gradskog veća zaduženog za sport, omladini i turizam.

Glavni žreb je počeo juče, a turnir će se završiti u subotu mečevima finala u pojedinačnoj konkurenciji i parovima, a potom i svečanom ceremonijom dodele priznanja najboljima u obe konkurencije. Titulu najboljeg prošle godine zaslužio je Marko Miladinović, dok je kod devojčica to priznanje ponela Teodora Ristić.

Direktor turnira Tibor Demeter izjavio je da očekuje da sve prođe po planu i rasporedu takmičenja, da će igrače poslužiti vreme, ali i izrazio nadu da poslednjeg dana turnira bude što više Subotičana na terenu i oko njega na tribinama.

Organizatori turnira su TK "Spartak" i Grad Subotica.

Jedan od igrača koji je ponikao u Teniskom klubu "Spartak" je i Nemanja Subanović koji već nekoliko sezona igra za beogradsku Crvenu zvezdu i jedan je od kandidata za visok plasman.

Otvoren 3. Međunarodni teniski memorijal "Jovan Kukaras"

- "Velika je konkurencija, ima dosta kvalitetnih protivnika, ali nadam se da ću napraviti dobar rezultat." - izjavio je mladi Subanović.

Nemanja je danas u pojedinačnim borbama bio bolji od Nemanje Medića rezultatom 6:2, 6:0, dok je u paru sa Adamom Kovačom prošao dalje posle predaje protivnika. U narednom kolu Nemanja će prvo otigrati meč parova protiv srpske kombinacije Todorović-Zubac, zatim će se u trećem krugu u projedinačnoj konkurenciji sastati sa mađarom Peterom Fajtom.

Još jedan od igrača koji ima velika očekivanja od predstojećeg nastupa je i banjalučanin Vanja Dobrnjac (1. nosilac) koji nije prvi put u Subotici, a kako kaže dobro poznaje protivnike jer je sa dosta njih igrao na drugim turnirima za mlađi uzrast.

Otvoren 3. Međunarodni teniski memorijal "Jovan Kukaras"

- "Očekujem dobar plasman, da igram sve bolje iz meča u meč i nadam se plasmanu u polufinale, a možda i finale." - izjavio je Dobrnjac

Vanju sutra očekuje meč protiv Nemca Filipa Uhde. Ukoliko Vanja očekivano prođe u naredni krug, a isto to učini i Nemanja Subanović - u četvrtak će se njih dvojica boriti za četvrtfinale.

Još dvojica Subotičana koji su danas nastavili takmičenje su Miloš Vuković i Kristijan Juhas.

Najveća očekivanja domaći klub ima prema Anđeli Skrobonji, koja je proglašena za prvog nosioca pa se u Spartaku nadaju da će posle dužeg vremena održavanja turnira upravo ona poneti titulu najbolje u konkurenciji devojčica.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras" Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras" Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras" Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras" Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras" Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras" Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras" Otvaranje 3. Međunarodnog teniskog memorijala "Jovan Kukaras"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4731

Povezane vesti

Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir do 14 godina

teniski turnir

tenis klub spartak

nemanja subanović

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.