Komentara: 5
Pregleda: 5760

Otvoren 10. teniski turnir za žene - "Palić Open 2013"

24.07.2013. u 11:31h
Juče na Paliću, na sportskom terenu Teniskog kluba "Palić" svečano je otvoren 10. jubilarni teniski turnir za žene - "Palić Open 2013". Nagradni fond turnira iznosi 10.000 dolara
Otvoren 10. teniski turnir za žene - "Palić Open 2013"

Turnir su i ove godine finanijski pomogli Grad Subotica, Teniski savez Srbije i ostali sponzori.

Prilikom svečanog  otvaranja prisutnima su se obratili Milan Jerinkić, predsednik teniskog saveza Vojvodine, zatim Vladimir Agatonović, predsednik TK Palić i Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport koji je svečano otvorio 10. jubilarni turnir.

"Zadovoljstvo mi je da sam danas na ovom otvaranju. Pozdravljam sve učesnice koje dolaze iz čak 14 zemalja, a posebno me raduje veliki broj takmičarki iz Srbije. Ovo je deseti turnir po redu i izrasta u tradiciju koja je sigurno na našoj strani. Nalazimo se na terenima TK Palić, kluba koji osnovan 1878 godine, najstarijeg na ovom delu Evrope. I ove godine kvalifikacije su bile puno što je pravi pokazatelj da se igračicama dopada na ovom turniru i da se rado vraćaju. Ovaj turnir u velikoj meri doprinosi da se nastavi kontinuitet teniskog sporta, Srbskog tenisa koji je trenutno brend broj jedan zbog velikih uspeha Novaka, Ane i Jelene. To će da traje još par godina a najveći zadatak sportskih klubova i Saveza je da nastavimo sa kontinuitetom da trajemo što duže. Treba se zahvaliti mnogima koji uspešno organizuju ovakve turnire koji u velikoj meri pomažu da naši teniseri i teniserke igraju u svojoj zemlji i u svojim klubovima i tako se dalje sportski razvijaju." - izjavio je Milan Jerinkić.

Jubilarni 10. teniski turnir za žene - "Palić Open 2013" zvanično je otvorio Nemanja Simović i tom prilikom izjavio: "Po informacijama koje sam dobio iz kluba u kvalifikacijama se vodila žestoka borba što već sada pokazuje da će biti interesantan turnir u glavnom žrebu. Raduje me činjenica da među 32 igračice ima čak dvanaest devojaka iz Srbije. Veliko hvala svim sponzorima koji su uprekos teškoj situaciji ponovo stali uz sport i pomogli da se ovaj turnir po deseti put zaredom uspešno organizuje."

Otvoren 10. teniski turnir za žene - "Palić Open 2013"

Otvoren 10. teniski turnir za žene - "Palić Open 2013"

Otvoren 10. teniski turnir za žene - "Palić Open 2013"

Foto: Nikola Stantić

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5760

Povezana vest

Povezane teme

nemanja simović

teniski turnir palić

teniski turnir

teniski klub palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.