Komentara: 0
Pregleda: 2158

Otvaranje izložbe "Tri boje crvene"

11.08.2014. u 12:03h
Izvor: Subotica.com
U Modernoj galeriji „Likovni susret“ sutra će biti otvorena izložba tri beogradske umetnice. Umetnice se u medijima crteža, instalacija i objekata na različite načine bave interpretacijom vrednosnog i upotrebnog značenja crvene boje kako iz rodnog tako i iz ideološkog iskustva. Otvaranje izložbe je sutra od 19 časova, a traje do 29. avgusta.
Otvaranje izložbe "Tri boje crvene"

Tematski projekat "Tri boje crvene" delo je tri beogradske umetnice koje danas žive i stvaraju u različitim delovima sveta: vajarka Božica Rađenović i multimedijalna umetnica Vesna Perunović u Kanadi, a vajarka Olivera Parlić u Beogradu, razmatra različite likovne i simboličke kodove iste boje u njihovim radovima.

Umetnice se u medijima crteža, instalacija i objekata na različite načine bave interpretacijom vrednosnog i upotrebnog značenja crvene boje kako iz rodnog tako i iz ideološkog iskustva.

Izložbu je priredila Moderna galerija „Likovni susret“ (Park Ferenca Rajhla 5) u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda i Savremenom galerijom Zrenjanin uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Kustoskinje izložbe su Nela Tonković, kustoskinja Moderne galerije “Likovni susret” Subotica, Gordana Dobrić, kustoskinja Kulturnog centra Beograda I Slavica Popov, kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin koje su ujedno I  autorke tekstova u katalogu. Vizuelni identitet izložbe u Subotici uradila je Virag Molnar-Čikoš. Izložbu prati ilustrovani katalog.

Otvaranja izložbe je zakazano za sutra (utorak, 12. avgust) u 19 časova, a biće otvorena do 29. avgusta. Ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2158

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

izložba

moderna galerija likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.