• Pregleda: 1462

Otvaranje izložbe "Tri boje crvene"

U Modernoj galeriji „Likovni susret“ sutra će biti otvorena izložba tri beogradske umetnice. Umetnice se u medijima crteža, instalacija i objekata na različite načine bave interpretacijom vrednosnog i upotrebnog značenja crvene boje kako iz rodnog tako i iz ideološkog iskustva. Otvaranje izložbe je sutra od 19 časova, a traje do 29. avgusta.
Otvaranje izložbe "Tri boje crvene"

Tematski projekat "Tri boje crvene" delo je tri beogradske umetnice koje danas žive i stvaraju u različitim delovima sveta: vajarka Božica Rađenović i multimedijalna umetnica Vesna Perunović u Kanadi, a vajarka Olivera Parlić u Beogradu, razmatra različite likovne i simboličke kodove iste boje u njihovim radovima.

Umetnice se u medijima crteža, instalacija i objekata na različite načine bave interpretacijom vrednosnog i upotrebnog značenja crvene boje kako iz rodnog tako i iz ideološkog iskustva.

Izložbu je priredila Moderna galerija „Likovni susret“ (Park Ferenca Rajhla 5) u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda i Savremenom galerijom Zrenjanin uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Kustoskinje izložbe su Nela Tonković, kustoskinja Moderne galerije “Likovni susret” Subotica, Gordana Dobrić, kustoskinja Kulturnog centra Beograda I Slavica Popov, kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin koje su ujedno I  autorke tekstova u katalogu. Vizuelni identitet izložbe u Subotici uradila je Virag Molnar-Čikoš. Izložbu prati ilustrovani katalog.

Otvaranja izložbe je zakazano za sutra (utorak, 12. avgust) u 19 časova, a biće otvorena do 29. avgusta. Ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.