Komentara: 0
Pregleda: 1217

Otvaranje izložbe "Sve jedno drugo pojede" autora Nikole Džafa

04.11.2020. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Sve jedno drugo pojede" umetnika Nikole Džafa svečano će biti otvorena u petak, 6. novembra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 18 časova.
Otvaranje izložbe "Sve jedno drugo pojede" autora Nikole Džafa

Novosadski umetnik Nikola Džafo raspisao je konkurs za galerije 4. februara prošle godine, u kom ih je pozvao da uz njegove uslove prihvate ponuđenu izložbu. Na konkurs se odazvala jedino Savremena galerija Subotica, te će se ovaj jedinstveni kulturni događaj ekskluzivno održati samo u prostoru subotičke galerije.  

Na samostalnoj izložbi "Sve jedno drugo pojede" autor će se predstaviti slikama, dnevnicima sa vizuelnom dokumentacijom i video materijalima. Umetničku karijeru je više od dve decenije posvetio društveno angažovanim akcijama, kao i pokretanju umetničkih kolektiva i inicijativa čiji je i član, kao što su Art klinika i Šok zadruga u Novom Sadu. U odnosu na ovaj angažovani kulturni rad, izložba "Sve jedno drugo pojede" je svojevrsna rekapitulacija njegovog umetničkog opusa koji sadrži kritičke osvrte na društveno-političke okolnosti u kojima savremeni umetnici deluju.

Otvaranje izložbe "Sve jedno drugo pojede" autora Nikole DžafaIzložbu prati ilustrovani katalog sa tekstovima Aleksandre Lazar, kustoskinje i umetničke konsultantkinje, i Jasmine Jovančić Vidaković, više kustoskinje Savremene galerije Subotica, koje su ujedno i kustoskinje izložbe.

Publika će moći da pogleda postavku do 12. decembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1217

Povezano dešavanje

Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.