Komentara: 0
Pregleda: 833

Otvaranje izložbe Andreja Gondija "Linije priče" sutra u Dvorišnoj galeriji

25.11.2022. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
U subotu od 10 časova u Dvorišnoj galeriji (Korzo 1) biće upriličeno otvaranje izložbe Andreja Gondija pod nazivom "Linije priče".
Otvaranje izložbe Andreja Gondija "Linije priče" sutra u Dvorišnoj galeriji

Promišljenim kadriranjem, geometrijskom kompozicijom i pastelnim koloritom, Andrej nas fotografijom vodi u skriveni sklad i ravnotežu urbanog meteža.

- Neo-topografija, ili fotografija urbanog pejzaža, se trudi da pozove gledaoca da u najobičnijim stvarima nađe lepotu, a da istovremeno odbaci arhitektonsku formu i uključi snagu fotografije kao medija. Izložene fotografije predstavljaju trenutke kojima slučajan prolaznik ne daje mnogo važnosti, ali po mogućstvu utiču na našu gladnu podsvest koja uvek pepoznaje skladnu vizuelnu kompoziciju površina, boja i linija. Sa verovanjem da predmeti mogu i sami po sebi sasvim slučajno da ispune u jednom prostoru sva stroga pravila likovnih umetnosti, pokušavam da dokažem da i jedna geometrijska slika može da transmituje posmatraču nekakav osećaj  - objašnjava Andrej Gondi, autor izložbe "Linije priče".

Andrej Gondi rođen je  1988. godine u Subotici. Završio je Višu ekonomsku školu u Beču, te u dvogodišnjem obrazovanju stekao diplomu za Content Design.

Izložbu "Linije priče" možete pogledati do sredine narednog meseca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 833
Povezane teme

izložba

dvorišna galerija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.