Komentara: 108
Pregleda: 69691

Otkriven "sivi magacin" sa gotovo 3 tone robe

04.11.2016. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
Zajedničkom akcijom carine i policije, 26. oktobra 2016. godine, u jednom magacinu u Subotici otkrivena je velika količina robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije.
Otkriven "sivi magacin" sa gotovo 3 tone robe

Zahvaljujući anonimnoj telefonskoj prijavi upućenoj carinarnici Subotica, dobijen je sudski nalog za pretres magacina smeštenog u podrumu jedne stambene zgrade u Subotici. Pretres su izvršili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja zajedno sa kolegama iz Odseka za suzbijanje privrednog kriminala PU Subotica i tom prilikom na licu mesta zatekli gotovo 3 tone razne robe namenjene tzv. crnom tržištu. 

Reč je o preko 350 vrsta proizvoda široke potrošnje za koje nisu plaćene nikakve dažbine. Između ostalog, tu se našlo i preko 900 kilograma hrane za pse i mačke koja je po nalogu veterinarskog inspektora odmah upućena u ZOO vrt na Paliću kako bi poslužila za ishranu životinja.

Otkriven "sivi magacin" sa gotovo 3 tone robe

Otkriven "sivi magacin" sa gotovo 3 tone robe

Utvrđeno je da je pomenuti prostor koji podseća na garažu iznajmljivao jedan 51-godišnji Subotičanin i da je u njemu držao 6 frižidera u kojima je zatečeno preko 130 kilograma zamrznutog i paniranog mesa, dok se na paletama oko njih nalazilo i gotovo 170 kilograma mleka i mlečnih proizvoda (različitih sireva, namaza, šlagova itd.), kao i konzervi ribe i mesnih narezaka.

Carinici su tom prilikom zaplenili i skoro 600 kilograma čokolade, gotovo 380 kilograma raznih vrsta kafe i više od 250 kilograma eurokrema, keksa, bombona, kinder jaja i drugih konditorskih proizvoda.

Osim toga u prometu se neće naći ni preko 100 kilograma testenine, muslija, pahuljica, pirinča i kukuruza, kao ni 30 kilograma džema, maslina i čajeva, ali ni više od 80 kilograma supe u kockama i preko 100 kilograma različitih deterdženata i omekšivača za rublje, krema za lice i telo, gelova za tuširanje, šampona za kosu, zubnih pasti, dezodoranasa i drugih sredstava za održavanje higijene.

Otkriven "sivi magacin" sa gotovo 3 tone robe

Podsećamo da ovaj slučaj predstavlja dobar primer neprestane borbe koja se vodi u suzbijanju sive ekonomije u čemu aktivno treba da učestvuju i građani koje pozivamo da nastave da prijavljuju sve oblike kršenja carinskih propisa ili korupcije koje primete na dežurni broj telefona Odeljenja za unutrašnju kontrolu Uprave carina 066/ 303 300 ili putem Otvorene carinske linije 064/732, navode u saopštenju iz Uprave carina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 108
Pregleda: 69691

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.