Komentara: 13
Pregleda: 7940

Otežan transport pacijenata zbog zastarelog voznog parka

08.12.2016. u 10:25h
Izvor: Subotica.com
Otežan transport pacijenata zbog zastarelog voznog parka

Zbog ispada iz funkcije više sanitetskih vozila Službe hitne medicinske pomoći, transportna ekipa nije u mogućnosti da obavlja sanitetske transporte pacijenata u punom obimu, stoji u saopštenju Doma zdravlja Subotica, navodeći da se Služba u ovakvoj situaciji nalazi zbog velikog broja vozila koja su stara preko 8 godina i učestalih kvarova.

- "U kratkom vremenskom periodu je došlo do kvarova na većem broju vozila, tako da i njihova popravka zahteva duže vreme. Transportne ekipe na mesečnom nivou obave oko 800 transporta pacijenata u lokalu i oko 150 transporta u druge medicinske centre (Novi Sad, Beograd, Melenci, Kanjiža). Vozila na mesečnom nivou pređu oko 36.000 km." - ističu iz subotičkog Doma zdravlja

Ova ustanova moli građane za strpljenje jer je veliki pritisak i povećan broj poziva u dispečerskom centru zbog nedolaska transportne ekipe u očekivano vreme. Rad ove službe dodatno otežavaju pacijenti koji pozivom linije 194, koja služi za prijem hitnih medicinskih poziva, građani koriste za žalbe i negodovanje zbog pacijenata koji čekaju na transport.

U Službi HMP se nadaju da će se vozila u najskorije vreme popraviti i da će sve transportne ekipe nastaviti sa redovnim radom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 7940
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

služba hitne medicinske pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.