Komentara: 23
Pregleda: 8189

Osumnjičeni za nacionalnu netrpeljivost pred sudom

08.09.2021. u 18:29h
Izvor: Subotica.com
Posle mesec dana, incident koji je uznemirio javnost, a u kome je, kako se tvrdilo, fizički i verbalno napadnuta grupa hrvatskih državljana, dobija sudski epilog.
Osumnjičeni za nacionalnu netrpeljivost pred sudom

Po prijavi policije, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici podigao je 5. avgusta krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti protiv 58-godišnjeg B.P. iz Subotice i predao predmet Višem tužilaštvu na dalje postupanje.

- Protiv osumnjičenog B.P. formiran krivični predmet zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mrže i netrpeljivosti. Saslušanje osumnjičenog je bilo zakazano za 24. avgust, međutim isti se nije odazvao na poziv Tužilaštva – navodi se u odgovoru Višeg javnog tužilaštva našem sajtu.

Kao što se može videti, subotička policija i pravosudni organi odmah su uradili svoj deo posla - sve ide svojim tokom. Nažalost, bilo je pokušaja da se situacija  zloupotrebi u političke svrhe, što je javnost jasno osudila, baš kao što je osuđena bilo kakva netrpeljivost.

Subotica je uvek bila grad u kome tolerancija nije samo reč, već su suživot i međusobno uvažavanje među nacionalnim zajednicama jedno od najviših vrednosti. Incidenata je bilo i biće ih, ali oni ne smeju da budu zloupotrebljavani. Posledice iznošenja ishitrenih sudova, neproverenih informacija i neosnovanih optužbi mogu da budu dalekosežne.

Više informacija oko ovog slučaja - saopštenja Hrvatskog nacionalnog saveta u Srbiji, odgovora Policijske uprave Subotica i obraćanja gradonačelnika Subotice, pročitajte u povezanim vestima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 8189

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.