Komentara: 16
Pregleda: 13404

Osuđeni zbog pokušaja "sačekuše" iz 2015. godine

06.02.2019. u 14:52h
Izvor: Subotica.com
Presudom Višeg suda u Subotici, okrivljeni Branislav Jovin i Miloš Vukotić, obojica iz Subotice, proglašeni su krivim zbog krivičnog dela nedozvoljeno nošenje oružja i osuđeni na kazne zatvora od po 8 meseci svaki.
Osuđeni zbog pokušaja "sačekuše" iz 2015. godine

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, presuda nije pravnosnažna i osuđeni imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Događaj zbog kojeg je krivični postupak vođen desio se u noći 30. na 31. maj 2015. godine u Subotici, u ulici Frederika Šopena, kada su okrivljeni kako se opravdano sumnja zatečeni od strane policije kako nose automatsku pušku "Crvena zastava" M70 A2 sa punim okvirom municije i metkom u cevi, podešenu na rafalnu paljbu, kao i hirurške rukavice i kapu "fantomku". Istom prilikom je u blizini mesta događaja pronađeno i vozilo "Mercedes" bez putnika sa motorom u pogonu i kanisterom benzina u vozilu.

Ovaj slučaj dovodi se u vezu sa slučajem ubistva Mirka Milićevića, koje se desilo nešto više od godinu dana kasnije na istoj lokaciji, a nakon čega je i smenjen tadašnji načelnik policije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 13404
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.