Komentara: 36
Pregleda: 6377

Ostrogonac demantuje da nema para za stubove semafora

18.02.2014. u 16:20h
Saopštenje koje je potpisao Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam prenosimo u celosti.
Ostrogonac demantuje da nema para za stubove semafora

Na sajtu subotica.com, u tekstu „Semafor za stadion spreman, fali para za montažu”, čiji je autor Subotica.com, postavljenom u ponedeljak, 17. februara 2014. godine, izneta je gruba neistina kojom se dezinformiše javnost u vezi sredstava neophodnih za kupovinu i postavljanje semafora na Gradskom stadionu u Subotici.

U budžetu grada Subotice za 2014. godinu obezbeđena su sredstva u vrednosti od 3,5 miliona dinara, od toga: 1.958.400 dinara, sa PDV-om, za kupovinu elektronskog semafora sa pratećim instalacijama i 1.250.000 dinara, bez PDV-a, za izradu i postavljanje nosećih stubova elektronskog semafora na Gradskom stadionu. Obezbeđena su, takođe, i sredstva za izradu glavnog projekta i neophodne prateće dokumentacije, kao i građevinske dozvole.

Shodno preuzetim obavezama prema AP Vojvodini, postavljanje semafora na Gradskom stadionu u Subotici biće realizovano do 31. marta 2014. godine.

U budžetu grada Subotice za 2014. godinu, obezbeđena su i finansijska sredstva za izradu i postavljanje reflektora na Gradskom stadionu.

S obzirom na to da su kabinet gradonačelnika grada Subotice i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam grada Subotice uvek dostupni i otvoreni za saradnju sa predstavnicima svih medija, nejasno je zašto se autor teksta na sajtu subotica.com „Semafor za stadion spreman, fali para za montažu”, za potrebne informacije, radi tačnog i objektivnog informisanja javnosti, nije obratio i nadležnim predstavnicima lokalne samouprave.

// kraj saopštenja

Reakcija uredništva sajta subotica.com na gore prenešeni demanti

Portal subotica.com i dalje stoji iza napisanog u pomenutom tekstu, a za prikupljanje informacija jesu korišćeni izvori koji su upućeni u realnu aktuelnu situaciju oko postavke semafora. Ko je u pravu pokazaće vreme. Istine radi, pomenuta sredstva za nabavku semafora i prateće instalacije nisu iz gradskog budžeta već iz pokrajinskog. Ovo nećemo da vam računamo kao dezinformisanje, ili grubu neistinu, jer verujemo da samo niste dobro procesuirali dostavljenu informaciju.

Sa druge strane veoma nam imponuje što je sajt subotica.com, kao ubedljivo najposećeniji subotički sajt, mnogo puta godinama unazad "zatalasavao" javnost i gradske čelnike sa određenim temama i umnogome uticao da se neke stvari pokrenu sa mrtve tačke. Možda će gore prenešeno saopštenje uspeti da demantuje naša pisanja, ali činjenica je da je željeni efekat postignut. Pažnja je privučena.

Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 6377

Povezane vesti

Povezane teme

semafor

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.