Komentara: 1
Pregleda: 1999
Foto

Osnovci se takmičili u snalaženju u prirodi

21.06.2022. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
U dvorištu OŠ "10. oktobar" održano je prvo okružno takmičenje u orijentiringu.
Osnovci se takmičili u snalaženju u prirodi

Đaci iz šest subotičkih osnovnih škola takmičili su se u snalaženju u prirodi. Ovo je prvo takmičenje u orijentiringu koje je realizovano u našem gradu.

- Orijentirig je sastavni deo školskog sporta, to je disciplina za koju nisu potrebne nikakve naročite sposobnosti poput brzine, snage i izdržljivosti. Baš zbog toga orijentiring ima značajno mesto u školskom sportu, jer ovom disciplinom mogu da se bave deca koja nisu toliko uspešna u drugim disciplinama - objašnjava Siniša Repija, predsednik Saveza za školski sport u Subotici.

Osnovci se takmičili u snalaženju u prirodi

Za đake 5. i 6. razreda osnovne škole, današnje takmičenje bilo je prilika da savladaju osnove snalaženja u prirodi, ali i da se dobro zabave tokom potrage za mapiranim tačkama. 

Došli smo da naučimo nešto novo, ali i da se pomalo takmičimo. Dobili smo karte na kojima su mapirane tačke koje treba da pronađemo u prirodi. Meni je ovo vrlo zanimljivo, jer do sada nikada nisam bio u prilici da koristim kompas, niti da se snalazim u prirodi na nepoznatom terenu - objašnjava Vasilije Đukanović, učenik OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"

Osnovci se takmičili u snalaženju u prirodiOsim što je zabavno, ovo je veoma i korisno. Ono što smo danas naučili biće nam od koristi i u životu, ukoliko se nađemo u situaciji da moramo da se snalazimo u prirodi - nadovezuje se učenica Mila Šipka

Osnovci se takmičili u snalaženju u prirodiOkružno takmičenje organizovao je Orijentiring savez Srbije u saradnji sa gradskim Savezom za školski sport i OŠ "10. oktobar". 

- Već pet godina orijentiring je obavezna aktivnost u okviru fizičkog vaspitanja. Trenutno na nivou zemlje imamo oko 600 takmičara, a ovo je 4. po redu takmičenje koje organizujemo za školarce - navodi Dobrica Jelić, predsednik Orijentiring saveza Srbije.

Osnovci se takmičili u snalaženju u prirodi

Izvor: Subotica.com
Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi) Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi) Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi) Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi) Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi) Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi) Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi) Okružno prvenstvo u orijentiringu (snalaženje u prirodi)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1999
Povezane teme

savez za školski sport

snalaženje u prirodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.