Komentara: 5
Pregleda: 2104

Osnovci iz Tavankuta posetili osnovnu školu u Letoniji

23.05.2023. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
U okviru mobilnosti u sklopu projekta Erazmus+ KEYCHAIN, predstavnici OŠ "Matija Gubec" posetili su OŠ "Gaigalava" u Letoniji.
Osnovci iz Tavankuta posetili osnovnu školu u Letoniji

Ovaj projekat za cilj ima da poveća kompetencije učenika u STEM predmetima (matematika, prirodne nauke, tehnologija). Poseban akcenat se stavlja na posete školama i ustanovama čije je područje rada vezano za STEM predmete. 

- Domaćini su organizovali bogat program koji je ispunio ciljeve našeg projekta - primena STEM predmeta u svakodnevnom životu, gde smo videli i primere dobre prakse u njihovoj školi . U školi su bile organizovane interaktivne radionice uz upotrebu savremene tehnologije kao što su microbit uređaji i Scottie Go!, a takođe smo posetili i Tehničku srednju školu i Tehnološku akademiju u gradu Rezekne, kao i akustičnu koncertnu dvoranu GORS - kažu iz škole iz Tavankuta. 

Osnovci iz Tavankuta posetili osnovnu školu u Letoniji

Osnovci iz Tavankuta posetili osnovnu školu u Letoniji

Njihov izlet se tu nije završio, već su imali prilke da prošetaju močvarnom stazom Teirumnīk, upoznavši močvarni ekosistem, posetili su zdanje Lūznava u okviru kog se nalazi interaktivni muzej. U umetničkoj galeriji Nester Custom videli su originalna umetnička dela napravljena od mehaničkih delova i starih vozila. Poseban utisak na njih je ostavila bazilika u Agloni, dok su u seoskom muzeju posvećenom starim muzičkim instrumenitma isprobali svoje muzičko umeće. Nakon šetnje kroz stari centar grada, obišli su i Muzej motora, gde se nalaze neka od sjajno očuvanih starih vozila. 

Ovo neverovatno iskustvo donelo je učenicima ne samo nova znanja, već i nova poznanstva. U kontaktu sa drugim narodima oni su usavršavali svoje komunikacijske veštine i sposobnosti, ali su kako, kroz razgovore, tako i kroz izlete i obilaske, upoznali kulturu i istoriju zemlje domaćina. 

Osnovci iz Tavankuta posetili osnovnu školu u LetonijiDelegaciju Osnovne škole "Matija Gubec" činili su : Stanisalva Stantić Prćić, direktor, Miroslav Rauš i Biljana Vojnić Hajduk - nastavnici, i Nemanja Saulić, Maja Matić, Ana Serenče, Nemanja Vojnić Hajduk i Nikolina Jurić, učenici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 5 dana
Komentara: 5
Pregleda: 2104
Povezane teme

tavankut

osnovci

oš matija gubec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.