Komentara: 1
Pregleda: 1914

"Osmaci" testirali znanje iz matematike, sutra sledi provera iz maternjeg

13.04.2018. u 17:58h
Izvor: Subotica.com
Učenici osmog razreda danas su polagali probni zavšni ispit iz matematike, kako bi proverili znanje pre završnog ispita koji ih očekuje u junu. Probni zavšni ispit iz maternjeg jezika i kombinovani test biće organizovani sutra.
"Osmaci" testirali znanje iz matematike, sutra sledi provera iz maternjeg

Probni test iz matematike u svim školama počeo je u 12 časova, a za rešavanje 20 zadataka osmaci su imali dva sata. Cilj probnog ispita je da dva meseca pre male mature, koja je zakazana za 18., 19. i 20. jun osmaci provere znanje iz predmeta, koji će se bodovati za upis u srednju školu.

- Cilj probnog ispita je da ustanovimo na kom je nivou znanje učenika, ako ima nekih rupica u znanju da to ispravimo  na časovima pripreme za malu maturu. Probni ispiti se rade na način kao i zavšni, deca dolaze pola sata ranije, donose đačke knjižice, rade testove na isti način, to je njima kao malo uvežbavanje, kako bi smanjili tremu na pravoj maloj maturi. Sve to im daje neku sigurnost kasnije na pravoj maloj maturi - kaže Izabela Bešnji, koordinatorka za završni ispit u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić".

Među četrdesetak osmaka, koji su u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ danas rešavali zadatke iz matematike, bio je i Dušan Negić, koji za razliku od većine svojih vršnjaka nije imao tremu.

- Opušten sam, jer je ovo samo probni ispit na kojem mogu da vidim kakvo mi je trenutno znanje pa da vidim šta treba da vežbam za pravi zavšni. Mislim da ću proći dobro na ispitu, jer mi matematika ide bolje od ostalih predmeta. Planiram da upišem Gimnaziju, prirodno-matematički smer - kaže Dušan.

Osmaci će sutra od 9 do 11 časova polgati test iz maternjeg jezika, a nakon pola sata pauze od 11,30 do 13,30 rešavaće  kombinovani test iz pet predmeta, biologije, hemije, istorije, geografije i fizike.

Male maturante ove godine čeka drugačiji način bodovanja. Do prošle godine na testu su mogli da ostvare 30 bodova, dok je maksimalan broj bodova za uspeh iz škole bio 70. Ove godine na uspeh iz škole maksimalno će dobiti 60 bodova, dok će na tri testa maksimalan broj bodova biti 40.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1914
Povezane teme

probni test

osmaci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.