Komentara: 1
Pregleda: 5438

OŠ "Sonja Marinković" spremno dočekuje đake prvake

10.06.2019. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije "Dobro došli, prvaci!", učenici nižih razreda OŠ "Sonja Marinković" su zajedno sa svojim učiteljima upriličili izložbu dečjih likovnih radova, na kojoj su posetioci mogli da kupe neki od crteža i to ne novcem, već školskim priborom. Prikupljen pribor, obradovaće đake prvake koji će u septembru prvi put sesti u školske klupe.
OŠ "Sonja Marinković" spremno dočekuje đake prvake

Školski boravak OŠ "Sonja Marinković" u četvrtak je predstavljao pravu galeriju dečjih remek dela, sa zidovima ukrašenim radovima sa raznovrsnim motivima i temama. Kako je objasnila Mirjana Paunković, učiteljica i jedna od organizatorki akcije, cilj je bio da se prikupi školski pribor, koji će deca koja trenutno pohađaju školu, pokloniti budućim učenicima koji se očekuju u septembru. Ovim gestom, učenici i učitelji su želeli, kako i samo ime akcije kaže, da požele dobrodošlicu prvacima i da se u novoj školi i novoj ulozi, od prvog dana osećaju kao kod kuće.

- Svi znamo koliko je važan osećaj pripadnosti i jedinstva zajednici. Učiteljice, koje imaju vrlo odgovornu ulogu u školovanju svakog deteta, jer se nalaze na samom početku osnovnoškolskog obrazovanja, znaju koliko je za svako dete važan osećaj da pripada školi i svom odeljenju, da je prihvaćen od strane drugara i da ima njihovu podršku. Zato smo ovom akcijom hteli da našim prvacima, budućim drugarima, pokažemo da će ovo od septembra biti njihova druga kuća, u kojoj će moći da se osećaju dobro, da uče i napreduju i da će njihovi stariji drugari, koji su ovde već jednu ili više godina, uraditi sve da im u tome pomognu - rekla je Paunković.

OŠ "Sonja Marinković" spremno dočekuje đake prvake

Prikupljen školski pribor, đake će obradovati zajedno sa porukom dobrodošlice, koje će, za svakog pojedinačno, lično napisati neko od starijih učenika, sa njegovim potpisom i odeljenjem koje pohađa.

- Time već na samom početku školovanja dece želimo da osnažimo jedinstvo među učenicima, koje jeste jedna od najvažnijih karika u dobrom školskom, kako uspehu, tako i vladanju - objasnila je Biljana Miličić Zrnić, učiteljica i jedna od organizatorki akcije.

OŠ "Sonja Marinković" spremno dočekuje đake prvake

Kolektiv učitelja škole ističe da bi voleli da ovakve akcije postanu tradicija, te najavljuju da će se truditi da, na početku svake školske godine, svečanom prijemu prvaka uvek pridodaju i neku malu, ali zanimljivu aktivnost i time im početak školovanja oboje nekom novom "bojom", poput ovih na crtežima učenika.

- Želela bih da kažem jedno veliko hvala svim učiteljicama i učiteljima naše škole koji su učestvovali u organizaciji izložbe, a pre svega svoj deci koja su dala doprinos ovoj akciji, kojom želimo da poručimo našim budućim prvacima da se radujemo septembru, mesecu njihovog polaska u školu i da ćemo učiniti sve da im sa nama bude lepo - poručila je Ljiljana Mandić, učiteljica i jedna od organizatorki izložbe.

OŠ "Sonja Marinković" spremno dočekuje đake prvake

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5438
Povezane teme

oš sonja marinković

prvaci

izložba dečijih radova

đaci prvaci

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.