• Pregleda: 3211

OŠ "Matko Vuković" dobila gasno grejanje

Osnovna škola |Matko Vuković" od ove zime grejaće se na gas. Gasifikacija je uvedena u dve zgrade, kako u samu školu, tako i u fiskulturnu salu. Pitanje grejanja školskih objekata kao i obdaništa radi uštede, ideja je JKP "Suboticagas" koja je sa ovom realizacijom otpočela još prethodne godine, kada je uvedena gasifikacija u nekoliko škola. Uvođenje gasa u ove objekte finansira lokalna samouprava a izgradnja kotlovskog postrojenja koštala je oko 5 miliona dinara.
OŠ "Matko Vuković" dobila gasno grejanje

Škola "Matko Vuković" bila je jedan od velikih potrošača nafte i iz tog razloga prelazak na grejanje gasom je velika ušteda, s obzirom na razliku u cenama nafte i gasa. Osim same uštede škola je sada mnogo toplija.

Procena je da će se godišnje uštedeti oko 2 miliona dinara, zbog prelaska na grejanja sa nafte na gas. Po rečima direktora JKP Subotica gas veoma je bitno racionalizovati grejanje u Subotici, a škole i odbaništa su jedni od većih potrošača.

Ovaj projekat finansiran je od strane lokalne samouprave i njegova cena bila je oo 5 miliona dinara.

Projekat uvođenja gasifikacije u škole se nastavlja naredne godine kada su u planu neke druge škole i obdaništa. Cilj je da se gafisikacija uvede u sve ove ustanove, ali u pitanju su i značajna ulaganja. Prema proračunima samo postavljanje unutrašnjih instalacija koštao bi oko 20 miliona dinara. U Suboticagasu navode da bi oni sami finansirati jedan deo, kako bi pomogli u realizaciji ovog projekta.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

12
Jedan od ucenika... Odgovori
Sve je to uredu,ali su nam jako iskrivljeni radijatori pogledajte npr. Istoriju-geografiju ucionicu...Za salu je sve OK
nena Odgovori
Ovo je vest koja uznemirava zdrav razum. Da li je školska i gradska uprava obaveštena da je nafta već 10 godin najskuplji energent na tržitu. Zar je ovo nekom normalnom za hvalu.
Always Ultra Odgovori
Kada ce dobiti novog direktora i nove (pojedine) strucnije nastavnike ??
pravdak Odgovori
Cista politika povezani sa hrvatskim lobijem,kao briga ih za decu,samo jedni te isti dobijaju sve,[*...*]
zzz Odgovori
@ Always ultra, slazem se sa tobom tamo kada bi pogledali ko sve predaje sa kojim skolama zaprepastili bi se mnogi! krenivsi od Uciteljice ...
Vesko Odgovori
Direktorica ove skole je super ambiciozna,pa rezultati ne izostaju.
Always Ultra Odgovori
Vesko

I nesmenjiva. A da ne kazem ko sve predaje. Mada to nije izuzetak - skolstvo u celini je u stanju na ivici kriminala i SNS ce morati ozbiljno da se pozabavi time u narednoj godini(godinama) !
Always Ultra Odgovori
@ zzz

Ja sam se zaprepastio kada mi je direktorka jedne druge skole mrtva hladna rekla da kod nje nastavnik fizickog predaje istoriju , nastavnik geografije engleski, a nastavnik istorije biologiju...i to zato da bi doticni imali zadovoljavajuci fond casova !
To znaci da teorijski 3 nastavnika (rodjaka i prijatelja direktora) mogu drzati sve casove (po 10% od svakog da bi imali 100% radnog vremena).
Da krenemo od pitanja - zar nema nezaposlenih profesora biologije, istorije, engleskog itd. koji bi dusu dali za 20% radnog vremena ?? O strucnosti da i ne govorimo. Eto uzroka kriminala i astronomske nezaposlenosti. SNS ce morati da se pozabavi sa time ako zeli da zadrzi ugled i vlast !
Zdravo pametan Odgovori
@Always Ultra
Pa ugledali se ljudi na precednika, kad on može bez diplome (odnosno sa kupljenom) da vodi državu, što ne bi mogao prof. fizičkog da predaje istoriju? On je bar završio nešto, za razliku od gorepomenutog.
A da ne govorimo ko sve radi u ministarstvima (počev od samih ministara) i sa kakvim sumnjivim diplomama (ako i te sumnjive imaju).
Tako da, ja se slažem s tobom i divim tvom entuzijazmu, ali morate prvo počistiti svoje dvorište. Šta misliš, ko pravi više štete društvu, taj jedan profesor, ili nesposobna i nestručna vlast?
Always Ultra Odgovori
Zdravo pametan

Oprostite - ali "predsednik drzave" nije struka. Nije potrebna nikakva diploma za to mesto.
Vi ovo ozbiljno govorite ?? Ne mogu da verujem... Po vasem - zasto stolar ne bi mogao da bude hirurg otorinolaringolog ? Jel tako ? Ili zasto odzacar ne bi mogao da svrati u Crkvu i odrzi bogosluzenje. Jel tako ?
Zdravo pametan Odgovori
@Zdravo pametan
Predsednik države nije struka, to je mnogo više od toga, to treba da je uzor svima. Ovaj sad konkretno, naravno da nije ni blizu tome, ali govorim šta bi trebalo da je.
Meni to što si napisao, naravno da nije normalno, ali tvoja ljubljena aktuelna vlast upravo to propagira, i na republičkom, a i na lokalnom nivou!
Imali su i ovi pre vas bisera, ja realno gledam na stvari, ali odakle ti pre svega moralno pravo da nekoga kritikuješ, kad si sam isti, a možda i gori?
Always Ultra Odgovori
Zdravo pametan

Hocete reci "nadstruka" ? To ne postoji. Vecina je glasala za njega i smenila Lepu Brenu i pomirite se sa tim. Da je ljudima kod TN nesto smetalo , On danas ne bi bio sta jeste !
Neki i nisu bili odusevljeni ali su se uzasavali pomisli da Lepa Brena zajase jos jedan mandat.
Ja licno nisam cak ni jednako los - ja radim posteno i bez protekcija.
A kako "moja ljubljena vlast" to upravo propagira ??
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.