Komentara: 12
Pregleda: 3709

OŠ "Matko Vuković" dobila gasno grejanje

21.12.2013. u 22:05h
Izvor: RTV Yueco
Osnovna škola |Matko Vuković" od ove zime grejaće se na gas. Gasifikacija je uvedena u dve zgrade, kako u samu školu, tako i u fiskulturnu salu. Pitanje grejanja školskih objekata kao i obdaništa radi uštede, ideja je JKP "Suboticagas" koja je sa ovom realizacijom otpočela još prethodne godine, kada je uvedena gasifikacija u nekoliko škola. Uvođenje gasa u ove objekte finansira lokalna samouprava a izgradnja kotlovskog postrojenja koštala je oko 5 miliona dinara.
OŠ "Matko Vuković" dobila gasno grejanje

Škola "Matko Vuković" bila je jedan od velikih potrošača nafte i iz tog razloga prelazak na grejanje gasom je velika ušteda, s obzirom na razliku u cenama nafte i gasa. Osim same uštede škola je sada mnogo toplija.

Procena je da će se godišnje uštedeti oko 2 miliona dinara, zbog prelaska na grejanja sa nafte na gas. Po rečima direktora JKP Subotica gas veoma je bitno racionalizovati grejanje u Subotici, a škole i odbaništa su jedni od većih potrošača.

Ovaj projekat finansiran je od strane lokalne samouprave i njegova cena bila je oo 5 miliona dinara.

Projekat uvođenja gasifikacije u škole se nastavlja naredne godine kada su u planu neke druge škole i obdaništa. Cilj je da se gafisikacija uvede u sve ove ustanove, ali u pitanju su i značajna ulaganja. Prema proračunima samo postavljanje unutrašnjih instalacija koštao bi oko 20 miliona dinara. U Suboticagasu navode da bi oni sami finansirati jedan deo, kako bi pomogli u realizaciji ovog projekta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3709
Povezane teme

OŠ Matko Vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.