Komentara: 7
Pregleda: 1581
Foto

OŠ "Majšanski put" dobila LED rasvetu

08.10.2021. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u OŠ "Majšanski put" završeni su radovi na sanaciji elektroenergetskih instalacija, te je na taj način 100 starih svetiljki zamenjeno novom LED rasvetom u delu objekta.
OŠ "Majšanski put" dobila LED rasvetu

OŠ "Majšanski put" trenutno pohađa 620 učenika raspoređenih u 30 odeljenja, koji nastavu slušaju na srpskom i mađarskom jeziku. Po rečima direktorke Beate Bognar, za njih, kao i za još 82 zaposlena u ustanovi, škola želi da obezbedi kvalitetne i moderne uslove za rad, zbog čega se trude da apliciraju na što više konkursa.

OŠ "Majšanski put" dobila LED rasvetu

- Uspeli smo da zamenimo staru rasvetu za novu štedljivu LED rasvetu i zamenili smo ukupno 100 svetljiki. LED rasveta nam mnogo znači zbog energetske efikasnosti, a i kvalitet svetla je mnogo bolji. Prvi deo smo sada završili i ostalo nam je još četiri faze, koje su predviđene projektom. Pošto su stare svetiljke u veoma lošem stanju, nadamo se da ćemo realizovati ovaj projekat kako bi našim učenicima obezbedili kvalitete uslove za rad - rekla je Bognar.

Sredstva za ovu investiciju obezbeđena su putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, koji je za ovu namenu opredelio dva miliona dinara, a kako je istakao Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, želja je da se u narednom periodu ne samo u ovoj, već i u drugim školama zamene svetiljke, jer je LED rasveta ekonomičnija i najbolja za svaku ustanovu.

OŠ "Majšanski put" dobila LED rasvetu

- Sredstva se raspisuju na pokrajinskom nivou, ali škole su te koje konkurišu i veoma je bitno da imaju pripremljenu dokumentaciju, da sagledaju situaciju i šta su prioriteti u njihovoj ustanovi, ali isto tako je značajno da i lokalna samouprava sagleda celokupnu situaciju i da zajednički plasiramo sve projekte - poručio je Sakalaš.

Po rečima Balinta Pastora, predsednika Skupštine grada, OŠ "Majšanski put" je pozitivan primer kako treba praviti dobre projekte, jer je u proteklih nekoliko godina u školu uloženo ukupno 28 miliona dinara uspešnim učešćem na raznim konkursima u zemlji i inostranstvu.

OŠ "Majšanski put" dobila LED rasvetu

- Prethodnih godina je u školu uloženo oko 14 miliona dinara iz domaćih sredstava, pre svega iz pokrajinskih sekretarijata, a u gotovo identičnom iznosu su određeni radovi izvedeni iz sredstava Mađarske, uz podršku Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine. To je svakako veoma pozitivno i u ime grada treba da se pohvali i direktorka škole koja omogućuje ove uslove deci i nastavnicima - rekao je Pastor.

Pokrajinski sekretar i predsednik Skupštine grada su obišli i izložbu radova učenika koje su napravili povodom Dečje nedelje, a koja je postavljena u holu škole.

Izvor: Subotica.com
Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put" Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put" Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put" Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put" Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put" Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put" Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put" Balint Pastor i Žolt Sakalaš u obilasku OŠ "Majšanski put"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 1581
Povezane teme

balint pastor

osnovna škola majšanski put

led rasveta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.