• Pregleda: 4930

OŠ "Kizur Ištvan" dobila nove sportske terene

Za samo nešto više od mesec dana kompletno su obnovljeni sportski tereni u OŠ "Kizur Ištvan", te sada 720 učenika ove škole ima uređen rukometni i odbojkaški teren.
OŠ "Kizur Ištvan" dobila nove sportske terene

U rekonstrukciju terena, koji su bili u tako lošem stanju da su praktično ponovo izgrađeni, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica uložili su više od tri miliona dinara.

- Grad nastavlja sa ulaganjem u školsku infrastrukturu i školske terene. Zahavljujući dobroj saradnji sa republičkom i pokrajinskom Vladom završavamo ono što se prethodnih godina nije radilo. Sada smo priveli kraju veliki posao vredan 3.1 milion dinara - istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Napravljen je teren dostojan nastave fizičkog i igranja različitih utakmica, da naša deca imaju kvalitetan prostor za fizičke aktivnosti.

Po rečima Vladimira Bateza, pokrajinskog skretara za sport i omladinu, Subotica je jedan od najvažnijih sportskih gradova i Pokrajinska vlada će nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu.

- Veliko je zadovoljstvo što vidimo obnovljene sportske terene i zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja je zajedno sa nama finansirala rekonstrukciju dva igrališta. Imao sam priliku da vidim kako su tereni pre izgledali i bili su potpuno neuslovni za nastavu fizičkog vaspitanja ali  i predstavljaliopasnost za bezbednost dece - naglasio je Batez. - Ovo nije prva škola koju smo zajedno sa loklanom samoupravom pomogli da saniranju sportsku infastrukturu. Tu su i OŠ "Miroslav Antić" na Paliću, "Ivan Milutinović", "Sveti Sava"...

Sportski savez Srbije donirao je mreže za golove i odbojku, a po rečima Davora Štefaneka, prvog čoveka SSS i bivšeg učenika, tereni sada nisu ni nalik onima kada je on bio đak.

- Ne mogu se uporediti kako su izgledali kada sam ja išao u školu i drago mi je što su sada obnovljeni, što deca imaju prostor gde da se bave sportom umesto da sede za kompjuterom. Mi smo donirali mreže, a uskoro ćemo i dve košarkaške table - najavio je Štefanek.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

28
dddd Odgovori
Sport DA, droga NE. Ovo bi trebalo da je skroz normalno u državi i školama i u svakoj školi, ali jbg .... nismo takva država.
ACA
Pozdrav iz ' ILR ' i 'VIII Vojv. Udarne Brigade' .
Croat Odgovori
Zasluge za asfalt pripadaju poreskim obveznicima i radnicima a ne ovima koji se slikaju.Nisu dali svoj novac.
Akotepitaju
Ali su usmerili i iskoristili vas novac na pravi nacin.
Objektivan Odgovori
Svaka cast,pametno ulaganje!
Hit Odgovori
I mala Sonja Marinkovic vas ceka!!!
dddd
Pozdrav iz Sonje :)
ACA Odgovori
Komunisti ( bivši ) promeniše imena škola po varoši , ali ova se drži .
Roditelj Odgovori
Bravo !!!!!!!!Tako se radi u korist budućih generacija.
Ruzica Odgovori
Stefanek i Sportski Savez Srbije se pretrgli i donirali dve mreze,a jos ce i kosarkaske table.Svaka cast.Napredno.
Mackica Odgovori
Kao nekoga ko je pohadjao ovu skolu veoma me raduje ova vest. Znam da je skola dugi niz godina imala problema sa fiskulturnom salom i terenima, a iskolovala je mnoge dobre sportiste. U svakom slucaju sve pohvale
Akotepitaju Odgovori
E ovo su vesti koje treba da citamo svaki dan! Bravo!
Каролинг Odgovori
Способан човек на челу града, резултати говоре своје! Суботица ће и даље да се развија!
Laco Odgovori
Ulaže se u budućnost i u buduće generacije! U poslednje vreme se velika sredstva ulažu u Subotičke osnovne i srednje škole,obnavljaju se fasade,krovovi,tereni,igrališta,učionice,menja se stolarija,kupuje se oprema.... Svake godine se uradi nešto u nekoliko škola,i sa time se stvaraju bolji uslovi za Subotičke đake!
Bojan Odgovori
Iz dana u dan, svojim radom i rezultatima vlast pokazuje političku odgovornost, posvećenost razvoju grada i rešavanju nagomilanih problema.
Sljaker
Problemi su se nagomilali u poslednjih 5-6 godina. Koji problem je ova "vlast" resila?
Nick Odgovori
Moja omiljena škola. Uvek se radujem njenom napretku.
Mr.Comment Odgovori
Da se mi ne lažemo, jedini komentar na ovu vest bi mogao biti: “Svaka čast!” Sada će deca moći redovno da obavljaju časove fizičkog vaspitanja! Realno, ponos!
mareee Odgovori
Trebate na rukometnim terenima sirom subotice postaviti zicu iza golova da deca mogu nesmetano da igraju fudbal, a da im lopta ne bezi po 30 metara. Unapred hvala!
djordje Odgovori
Živim u zgradi pored škole i bilo je tužno gledati decu kako se lome po dvorištu škole. Sada zaista lepo izgleda.
sanja Odgovori
Hvala u ime nase dece koji pohadjaju ovu skolu
AUTOR Odgovori
Ko radi taj i greši, a još više onaj ko odbija da sanira propuste kao, na primer, prilikom izvedbe postolja koševa na pojedinim košarkaškim terenima u gradu i na Paliću: na obnovljenim terenima u O.Š. "Jovan Mikić" i na Prozivki, poprečne šipke su desetak santimetara iznad zemlje, na pvc terenu na obali jezera vire šrafovi, betonsko postolje sa kanalićem i dalje je potencijalna opasnost za korisnike na obnovljenim terenima "Janko Pejanović"...
Mozakss Odgovori
Kao nekadasnji ucenik O.S ,,kizur Istvan,,(stara skola srusena)u koju se islo od 5-8 razreda,pozdravljam svaki vid napretka,obnavljanja i unapredjenja kako ove tako i svake.druge skole.kizur skola.je uvek bila medju ,,jacim,,skolama po kvalitetu znanja ucenika iz gotovo.svih oblasti..od sporta do matematike,a profesori za primer.jedan od njih je i profesor Kapor,koji je nedavno i bio ,,vest,,vezano za generaciju dece koja su prezivela ratove..
Pozdrav svim sadasnjim.ucenicima i profesorima i nadam se da cete i vi odrzavati tradiciju jake skole sa znanjem i vestinama kroz sport i pronositi slavu iste i za naredne generacije,a obnovljeni i rekonstruisani tereni su vam dodatni podstrek da nastavite ..
ACA
MOZGASS , spominjanjem JEDNOG prezimen , nanosiš nepravdu mnogim imenima . Namerno napisah imenima , a ne prezimenima . IMENA im ostaviše takav trag , u pozitivnom smislu , da su im prezimena - suvišna .
Nikolai Sokolov
Јеси ли барем завршио ту школу?
Majmun Odgovori
Mozakks@ Nemoj se hvaliti sa školom u koju si išao. Nepismen si.
Mozakss
Za Acu,i ,,majmuna,,replika..
Dali sam pismen ili ne,to je ocenom dao ucitelj nastavnik,profesor koji su mi predavali u moje vreme,,srpskohrvatski,,jezik kao maternji,a ucio i madjarski kao jezik drustvene sredine.
Mozda i jesam neke reci,napisao ne pravilno,ili nekoga izostavio,ali nista od toga namerno,a sustina je u pohvali,a ako ce neko od vas da mi spocitava moje eventualno ne znanje maternjeg ili nenamerno izostavljanje nekih jos drugih osoba,neka.redakcija vam ustupi moj e.mail pa mi licno saopstite,ali pre svega,neki treba da kad daju savete,da prvo sebe posavetuju..
Majmun Odgovori
Mozakss@ Nemoj više pisati, molim te. Užasno si nepismen. Dali se piše odvojeno u ovom slučaju jer dali i da li nije isto. To zna i prvak. Nepravilno i neznanje JEDNA REČ! Nije ni dj, već je đ, itd.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.