Komentara: 28
Pregleda: 6758
Foto

OŠ "Kizur Ištvan" dobila nove sportske terene

22.05.2019. u 17:27h
Izvor: Subotica.com
Za samo nešto više od mesec dana kompletno su obnovljeni sportski tereni u OŠ "Kizur Ištvan", te sada 720 učenika ove škole ima uređen rukometni i odbojkaški teren.
OŠ "Kizur Ištvan" dobila nove sportske terene

U rekonstrukciju terena, koji su bili u tako lošem stanju da su praktično ponovo izgrađeni, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica uložili su više od tri miliona dinara.

- Grad nastavlja sa ulaganjem u školsku infrastrukturu i školske terene. Zahavljujući dobroj saradnji sa republičkom i pokrajinskom Vladom završavamo ono što se prethodnih godina nije radilo. Sada smo priveli kraju veliki posao vredan 3.1 milion dinara - istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Napravljen je teren dostojan nastave fizičkog i igranja različitih utakmica, da naša deca imaju kvalitetan prostor za fizičke aktivnosti.

OŠ "Kizur Ištvan" dobila nove sportske terene

Po rečima Vladimira Bateza, pokrajinskog skretara za sport i omladinu, Subotica je jedan od najvažnijih sportskih gradova i Pokrajinska vlada će nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu.

- Veliko je zadovoljstvo što vidimo obnovljene sportske terene i zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja je zajedno sa nama finansirala rekonstrukciju dva igrališta. Imao sam priliku da vidim kako su tereni pre izgledali i bili su potpuno neuslovni za nastavu fizičkog vaspitanja ali  i predstavljaliopasnost za bezbednost dece - naglasio je Batez. - Ovo nije prva škola koju smo zajedno sa loklanom samoupravom pomogli da saniranju sportsku infastrukturu. Tu su i OŠ "Miroslav Antić" na Paliću, "Ivan Milutinović", "Sveti Sava"...

OŠ "Kizur Ištvan" dobila nove sportske terene

OŠ "Kizur Ištvan" dobila nove sportske terene

Sportski savez Srbije donirao je mreže za golove i odbojku, a po rečima Davora Štefaneka, prvog čoveka SSS i bivšeg učenika, tereni sada nisu ni nalik onima kada je on bio đak.

- Ne mogu se uporediti kako su izgledali kada sam ja išao u školu i drago mi je što su sada obnovljeni, što deca imaju prostor gde da se bave sportom umesto da sede za kompjuterom. Mi smo donirali mreže, a uskoro ćemo i dve košarkaške table - najavio je Štefanek.

Izvor: Subotica.com
Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena Predaja na upotrebu rekonstruisanih sportskih terena
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 6758
Povezane teme

nemanja simović

sportski teren

bogdan laban

OŠ Kizur Ištvan

davor štefanek

sportski tereni

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.