Komentara: 0
Pregleda: 4705
Foto

OŠ "Jovan Mikić" obeležila Dan tolerancije

16.11.2017. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Izložbom likovnih radova, nacionalnih jela i folklornim nastupima đaci Osnovne škole „Jovan Mikić“ četvrtu godinu zaredom obeležili su Međunarodni dan tolerancije. Prvi put, među učesnicima manifestacije bila su i deca migranti.
OŠ "Jovan Mikić" obeležila Dan tolerancije

Iako se Međunarodni dan tolerancije u Školi „Jovan Mikić“ tradicionalno obeležava manifestacijom, o značaju tolerancije  na časovima  govori se tokom cele školske godine. Obeležavanje ovog datuma, koji je ustanovio UNESKO,  deo je  i Plana rada Školskog tima za zaštitu dece od nasilja.

- Radimo na tome da naučimo učenike da je život u duhu tolerancije uslov za normalan život, život koji garantuje slobodu i pravilan razvoj. O toleranciji ne možemo  da govorimo samo danas, već učimo decu da u duhu toleracije i prihvatanju različitosti žive i rade uopšte   - ističe Marija Milodanović, direktorka OŠ „Jovan Mikić“.

Kako je OŠ „Jovan Mikić“ jedna od škola na teritoriji grada koje izvode nastavu za decu migrante, među učesnicima manifestacije bilo je i desetak đaka migranata iz Prihvatnog centra.

OŠ "Jovan Mikić" obeležila Dan tolerancije

- Pošto naša škola izvodi nastavu za đake migrante ali u kampu, iskoristili smo ovu priliku da ih dovedemo u školu, da vide našu školu, da se druže sa našom decom. Predstavljen je kolorit, kultura i jezik svih nacija koje su u školi, pa su tako i deca iz Avganistana, kojih ima najviše u kampu predstavila svoju zastavu, svoju državu a čak je i gastronomija na izložbi pa su oni pripremili neka svoja nacionalna jela, koja će đaci probati-kaže Milodanović.

Da zaista shvataju značenje reči tolerancija, dokazali su osnovci koji su se, bez obzira na jezik kojim govore, danas družili i zajednički pripremali program.

OŠ "Jovan Mikić" obeležila Dan tolerancije

- Tolerancija je prihvatanje različitosti, ne samo drugih naroda već i ostalih ljudi, prihvatanje drugačijih  osobina - kaže Nevena Đuran, učenica 6. razreda.

-  Srećan sam što sam u Srbiji, u gradu Subotici i što se ovde slavi Dan tolerancije. Srećan sam što se  deca različitih nacionalnosti, koja govore na različitim jezicima druže i što su zajedno - kaže desetogodišnji Morteza Đafari iz Avganistana.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije Obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4705
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

tolerancija

međunarodni dan tolerancije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.