Komentara: 2
Pregleda: 8086

OŠ "Jovan Mikić" obeležila Dan škole

14.05.2016. u 13:58h
Izvor: TV Subotica
OŠ "Jovan Mikić" obeležila Dan škole

Osnovna škola „Jovan Mikić“, obeležila je juče 57 godina rada i postojanja. Na priredbi povodom Dana škole, pod sloganom „Mi u školi, škola u našem srcu“, učenici su pokazali stečeno znanje i veštine na raznim sekcijama u okviru nastavnih i vanastavnih aktivnosti.

Osnovna škola „Jovan Mikić“, danas broji oko 600 učenika, raspoređenih u 29 odeljenja. Đaci imaju mogućnost da pohađaju nastavu na čak četiri maternja jezika (srpskom, mađarskom, bunjevačkom i nemačkom). Datum obeležavanja Dana škole, odabran je u znak sećanja na dan rođenja renomiranog sportiste i borca NOR-a, Jovana Mikića, čije ime ova obrazovna ustanova nosi.

Marija Milodanović, direktorica OŠ „Jovan Mikić“: „Ovom prilikom ćemo pored lepog programa, koji su pripremili učenici i nastavnici, pohvaliti veliki broj učenika koji su postigli izuzetne rezultate na takmičenjima. Dan škole, proslavljamo i uz druženje sa našim penzionerima, bivšim radnicima, prijateljima škole i saradnicima.“

Dan škole bio je prilika da se sretnu bivši đaci i profesori, da se prisete starih školskih dana i dogodovština iz školskih klupa. Prisustvovali smo jednom takvom susretu u holu škole, gde su razgovor vodili sadašnji profesor i njegov nekadašnji razredni starešina, koji je bio jedan od retkih zbog koga su đaci mogli da kažu da vole, ne tako popularan predmet, matematiku.

Svečanost povodom rođendana škole počela je izvođenjem školske himne, nakon čega je usledio prigodan kulturno-umetnički  program, uz podršku tamburaša.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8086
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.