Komentara: 7
Pregleda: 3158
Foto

OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru dobila vrednu donaciju Generalnog konzulata Mađarske

21.12.2020. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru dobila je donaciju Generalnog konzulata, vrednu pet hiljada evra, kojom će biti opremljena kuhinja u vrtiću koji funkcioniše u okviru škole. Zahvaljujući tome biće organizovan dnevni boravak za 150 mališana.
OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru dobila vrednu donaciju Generalnog konzulata Mađarske

Po rečima Balinta Pastora, predsednika Skupštine grada, celodnevni boravak u vrtiću u Čantaviru u septembru postao je deo mreže predškolskih ustanova grada.

- Pre toga je  sredstvima Mađarske obnovljen objekat a u toku su radovi na obnovi i modernizaciji sistema grejanja, koji se sa 1.2 miliona dinara finansiraju iz gradskog budžeta. Ova donacija je poslednja karika i ona će bviti utrošena na kuhinju, posle čega  će se steći svi tehnički i infrastrukturni uslovi da celodnevni boravak funkcioniše  - objasnio je Balint Pastor. – Bez funkcionisanja kuhinje nije bilo moguće da deca u obdaništu borave osam sati, već samo četiri. Sada će to moći i to je značajno za sve zaposlene roditelje.

OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru dobila vrednu donaciju Generalnog konzulata MađarskeInvesticije u ovom objektu su dokaz dobre saradnje Grada Subotice i Generalnog konzulata Mađarske.

- Trenutna situacija nam ne dozvoljava da se spremamo za praznike kao što smo se navikli, mere nam ne dozvoljavaju da budemo u neposrednom kontaktu, ali ne smemo da zaboravimo da je ovaj deo godine tradicionalno vreme za dobročinstvo. To je oduvek deo diplomatske delatnosti, a koje vreme može biti bolje za to, nego vreme pre Božića, pogotovo u godini kada imamo toliko teških dešavanja iza nas – poručila je Ester Čalokezi. – Ovo je jedna zajednička akcija, mi smo deo toga, a dobitnici su deca. Vaspitno-obrazovne institucije imaju veliku odgovornost i srećna sam što možemo da doprinesemo tome. Porodica i zabavište daju pakete lekcija deci za ceo život, i nadam se da će deca tokom svog životnog puta iz tih paketa uzimati važne komadiće, poštovanje i čast, a moći će da to prenesu i budićim generacijama. Ovako gledano, zabavište je investicija koja će se sigurno isplatiti u budućnosti.

OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru dobila vrednu donaciju Generalnog konzulata Mađarske

Izvor: Subotica.com
Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru Uručenje pomoći za renoviranje i za opremanje kuhinje OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3158
Povezane teme

Čantavir

oš Janoš Hunjadi

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.