Komentara: 8
Pregleda: 8173

OŠ „Đuro Salaj“ konačno dobija fiskulturnu salu

16.12.2016. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima nemačkih donatora, OŠ „Đuro Salaj“ konačno će dobiti fiskulturnu salu. U izgradnju hale biće uloženo oko 15 miliona dinara, radovi bi trebalo da počnu na proleće, a već naredne školske godine oko 400 đaka imaće salu za fizičko.
OŠ „Đuro Salaj“ konačno dobija fiskulturnu salu

Po rečima Nenada Ivaniševića, državnog sekretara u Ministarstvu rada, na inicijativu ministra Aleksadra Vulina i gradonačelnika Bogdana Labana, postignut je dogovor sa predstavnicima nemačke razvojne agencije KfW da se u okviru implementacije Programa jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenom migrantskom krizom opredeli novac za dva značajna projekta – izgradnju ambulante na Prozivci i fiskulturne sale u OŠ „Đuro Salaj“.

- Projekat je spreman, zemljište je pravno regulisano i to je ono što Suboticu razlikuje od ostalih lokalnih samouprava i zbog čega je lako ulagati u Suboticu. U nedelju, na Međunarodni dan migranata, zakazano je svečano potpisivanje ugovora u Preševu, kada će i zvanično početi procedura za izbor projektanta, pa izvođača radova za svih 27 projekata na nivou Srbije – najavio je Ivanišević. - U oba projekta u Subotici biće uloženo 15 miliona dinara. Očekujemo da bi radovi mogli da počnu u aprilu ili maju i da najveći deo posla bude završen tokom sledeće godine, a nadamo se da će već početkom naredne školske godine deca imati salu za fizičko jer je to nešto što se u 21. veku podrazumeva.

OŠ „Đuro Salaj“ konačno dobija fiskulturnu salu

Projekat za izgradnju hale odavno je spreman, jer škola već decenijama pokušava da reši ovaj veliki problem. Hala će se raditi po fazama, jer projekat, pored fiskulturne sale podrazumeva i izgradnju kabineta za prirodne nauke.

- Presrećni smo zbog naše dece koja će konačno imati normalne uslove za časove fizičkog, koji se sada izvode u učionicama ili u dvorištu, ukoliko vremenske prilike to dozvole. Ovo je prekretnica za našu školu – ističe direktorka škole Mimica Andrić. - Deci ćemo pružiti mogućnost da se besplatno bave sportom, jer veliki broj njih potiče iz socijalno ugroženih porodica i nemaju mogućnosti da plaćaju i treniraju. Zahvaljujem svima koji su pomogli da ovaj veliki problem bude konačno rešen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 8173

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

fiskulturna sala

mimica andrić

osnovna škola đuro salaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.