Komentara: 15
Pregleda: 19856

OŠ "Đuro Salaj" dobija fiskulturnu salu

27.10.2016. u 22:16h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući zalaganju lokalne samouprave i donaciji Vlade Republike Nemačke, OŠ „Đuro Salaj“ konačno će dobiti fiskulturnu salu.
OŠ "Đuro Salaj" dobija fiskulturnu salu

Po rečima Nenada Ivaniševića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u okviru dogovorenih šest miliona evra humanitarne pomoći za rešavanje problema migrantske krize, otvorila se mogućnost da se pomogne i lokalnim zajednicama.

- Program je proširen na Žabare, Niš i na još jedan projekat u Subotici. Pored ambulante na Prozivci, koja će biti pored škole na Prozivci, dogovorena je izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Đuro Salaj“ – najavljuje Ivanišević. - To je višegodišnji problem, postoji projekat i sva neophodna dokumentacija, tako da ćemo, na incijativu gradonačelnika Subotice, Bogdana Labana, a u dogovoru sa ministrom Aleksandrom Vulinom, uskoro početi izgradnju fiskulturne sale.

Jedina osnovna škola koja nema fiskulturnu salu!

OŠ „Đuro Salaj“ pohađa oko 380 učenika koji nastavu prate na srpskom i mađarskom jeziku. Ona je jedina osnovna škola u gradu koja nema fiskulturnu salu, te đaci na časovima fizičkog izlaze napolje, ukoliko vreme dozvoljava, ili pak, vežbaju u učionicama. Već više od deceniju škola pokušava da reši ovaj problem, učestvuje na svim konkursima koje raspisuju republičke i pokrajinske institucije, ali rezultata, do sada nije bilo. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 19856

Povezana vest

Povezane teme

fiskulturna sala

oš đuro salaj

ambulanta prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.