Komentara: 0
Pregleda: 3916

OŠ "10. Oktobar" postala deo mreže partnerskih škola Savezne Republike Nemačke

25.10.2013. u 18:13h
Izvor: RTV Yueco
Osnovna škola „10. Oktobar“ postala je danas zvanično jedna od 1000 partnerskih škola Savezne Republike Nemačke, koje postoje širom sveta. U Školi se sprovodi biligvalna nastava na srpsko-nemačkom i mađarsko-nemačkom jeziku koju pohađa 135 đaka. Nemačka pokrajina Bavarska u ovoj nastavi učestvuje sa 2 profesora koji pomažu nastavu na Nemačkom jeziku.
OŠ "10. Oktobar" postala deo mreže partnerskih škola Savezne Republike Nemačke

U OŠ „10. Oktobar“ dvojezična nastava na srpsko-nemačkom i mađarsko-nemačkom jeziku sprovodi se tri godine. Nastavu pohađa 135 đaka raspoređenih u 6 odeljenja, 3 na Srpskom i 3 na Mađarskom nastavnom jeziku.

Ideja bilingvalne nastave u ovoj školi potekla je iz lokalne samouprave koja podržava ovaj projekat. Kako ističe članica GV zadužena za oblast obrazovanja, ova škola nije posebna samo po dvojezičnoj nastavi na srpsko-nemačkom i mađarsko-nemačkom jeziku, već i po tome što je u procesu eksterne evaluacije škola koju sprovodi Ministarstvo prosvete Republike Srbije, dobila najveću ocenu.Uključenjem u mrežu nastavnici i učitelji će imati mogućnost da se usavršavaju u Nemačkoj, a deca će u budućnosti imati opciju studiranja u ovoj zemlji.

Predstavnik Ministarstva prosvete Nemačke danas je uručio plaketu direktorki OŠ „1o. Oktobar“ čime je ova obrazovna ustanova postala deo mreže partnerskih škola Savezbe Republike Nemačke. Ova mreža broji 1000 škola širom sveta, a osim OŠ „10. Oktobar“ deo mreže danas je postala i Gimnazija „Deže Kostolanji“.

Bilingvalna nastava u OŠ „10. Oktobar“ realizuje se na taj način što se nastava Muzičkog, Likovnog i Fizičkog vaspitanja održava na Nemačkom jeziku. Osim toga, deca pohađaju dodatne časove Nemačkog jezika 3 puta u toku nedelje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3916
Povezane teme

osnovna škola 10. oktobar

OŠ 10. oktobar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.