Komentara: 57
Pregleda: 23637

Oružana pljačka u centru grada

23.08.2013. u 12:32h > 14:48
Izvor: Subotica.com
Kako nezvanično saznajemo jutros oko 8 časova i 20 minuta opljačkana je menjačnica koja se nalazi između hotela Glorija i Franjevačke crkve (Trg Cara Jovana Nenada). Nije bilo povređenih lica.
Oružana pljačka u centru grada

Iz istog izvora saznajemo da je dvoje pljačkaša na motoru uz pretnju upotrebe fizičke sile i oružja izvršilo razbojništvo i u vrlom kratkom roku na istom prevoznom sredstvu uputili se u pravcu plave fontane odnosno ulicom prema tramvaju (Dimitrija Tucovića).

10:58 - Sa lica mesta saznajemo i da postoji minimalno jedan očevidac, a s obzirom da je taj deo zbog banaka i hotela pokriven kamerama, vrlo je verovatno da će ovi snimci pomoći u otkrivanju počinilaca.

12:04 - Iako su sugrađani koji su se našli na licu mesta pokušali da savladaju napadača, nisu u tome uspeli. Na lice mesta odmah su izašli pripadnici Policijske uprave i sudija za prekršaje Osnovnog suda koji su izvršili uviđaj i PU Subotica će tokom dana izdati saopštenje.

Oružana pljačka u centru grada

12:20 - Prema rečima očevidaca, pljačka se dogodila veoma brzo. Maskirana i naoružana osoba sa naočarima i šeširom na skuteru, upala je jutros oko 8 časova i 20 minuta u menjačnicu i od radnice zatražila novac. Uplašena žena odmah je počela da doziva pomoć. Jedan od zaposlenih u okolnim radnjama ispričao nam je da je u prvi mah mislio da se stvorila gužva, da bi nedugo zatim čuo zapomaganje radnice. Odmah je izašao napolje i pokušao da joj pomogne. Pokušao je da savlada napadača, međutim nije uspeo.

Oružana pljačka u centru grada

foto: SuMedija

12:48 - Saopštenje policije

Postoje osnovi sumnje da su jutros oko 8.00 časova, dva za sada nepoznata počinioca izvršila krivično delo razbojništva.

Oni su uz pretnju pištoljem, od radnika menjačnice u centru grada, protivpravno uzeli veću količinu novca.

Na mesto događaja izašli su istražni sudija Višeg suda, tužilac Višeg javnog tužilaštva i pripadnici Policijske uprave u Subotici.

Policija intenzivno traga za izvršiocima ovog krivičnog dela.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 57
Pregleda: 23637

Povezane vesti

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

pljačka

oružana pljačka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.