Komentara: 10
Pregleda: 19150

"Čovek mačka" pred Osnovnim sudom u Subotici

27.03.2015. u 09:53h
Izvor: RTV Yueco
Alen Cigler, višestruki povratnik u krivična dela krađa, teških krađa i razbojništva trebao bi da se pojavi pred Osnovnim sudom u Subotici pošto je Više javno tužilaštvo njegovu poslednju pljačku menjačnice prekvalifikovalo u krivično delo za koje je zaprećena kazna u vremenskom trajanju do 10 godina.
"Čovek mačka" pred Osnovnim sudom u Subotici

Nakon pripremnog ročišta Alenu Cigleru koji je osumnjičen za pljačku menjačnice u Subotici više javno tužilaštvo je prekvalifikovalo krivično delo. Prvo je bilo kvalifikovano kao krivično delo razbojništva sa većom imovinskom koristi, a onda je tužilaštvo prekvalifikovalo krivično delo u razbojništvo član 206 stav 1 Krivičnog zakona Srbije. Za to krivično delo je zaprećena kazna zatvora do 10 godina, tako da predmet nije više u nadležnosti Višeg suda u Subotici, nego Osnovnog suda.

17. avgusta 2002. godine nakon nedelju dana potrage suboticka policija je uhapsila Alena Ciglera koji je tada pobegao iz Okruznog zatvora u Subotici. Cigler je u Požarevcu izdržavao kaznu, nakon što je kao maloletnik osuđen na 12,5 godina zatvora zbog više teških krivičnih dela.

Te 2002. godine je uhvaćen u blizini granice sa Mađarskom, na periferiji naselja Čikerija, zapadno od Subotice. Cigler je deo kazne kao maloletnik služio i u Kruševcu odakle je uspeo da pobegne.

Policija u saradnji sa specijalnim jedinicama MUP-a je 24. avgusta 2013. rano ujutro oko 6 časova na Paliću uhapsila Ciglera zbog sumnje da je u proteklih mesec dana, uz pretnju oružjem, opljačkao četiri menjačnice. Ciglera su uhapsili pripadnici protivterorističke jedinice u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i subotičkim policajcima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 19150

Povezane vesti

Povezane teme

Osnovni sud Subotica

alen cigler

čovek mačka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.