• Pregleda: 3213

Organski obroci u Gerontološkom centru Subotice

Potpisan je sporazum o saradnji između Udruženja Terra’s I Gerontološkog centra, Subotica. Osnovni cilj projekata je unapređivanje i razvoj organske proizvodnje preko poljoprivrednih proizvoda, sa akcentom na poboljšanje kvaliteta življenja s posebnim osvrtom na očuvanje zdravstvenog stanja stanovništva i zaštite životne sredine.
Organski obroci u Gerontološkom centru Subotice

Pored mališana koji pohađaju vrtiće Predškolske ustanove “Naša radost”, korisnici Gerontološkog centra će biti prvi u Srbiji koji u svojim ustanovama konzumiraju organsku hranu. Projekat će se realizovati poput uvođena organske hrane u ishranu predškolske dece. U planu je održavanje nekoliko seminara, kako bi zaposleni u Gerontološkom centru upoznali sa projektom i naučili da spremaju organske obroke.

Projekat će se realizovati po uzoru na predhodni koji je Teras radio sa Predškolskom ustanovom “Naša radost”. Ovo predstavlja podsticanje I razvijanje svesti o organskoj hrani,kao i pravilnoj ishrani.

Jelovnik se neće menjati, ali će se namirnice nabavljati sa sertifikovanih gazdinstava koja proizvode organsku hranu. Izbor namirnica I planiranje jelovnika zavisi od sezone.

U planu je i da se u Subotici pokrene kampanja da bude grad bez GMO.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

5
kikiriki Odgovori
Mislim propagandi nikad kraja....
Cannibal Odgovori
"propagandi nikad kraja"

Ако нећете органску храну, нема проблема. Посејаће вам Арапин ГМО, па има да једете и тражите још.
persa Odgovori
opet samo slike bez rezultata! Jel ima tema o kojoj nema komentar i pricu.... Ovo stvarno vise ne moze da se gleda.Mozdani udar, socijalno preduztnistvo, pomoc, pomoc pomoc....
mali Odgovori
Kanibal uz duzno postovanje gmo nije otrov,isto tako sto organska hrana u odnosu na obicnu nije meka drasticna razlika ,propaganda je cudo isto je tako i sa arapima nece oni nama sejati nista ,prica obrnuta
Cannibal Odgovori
"Kanibal uz duzno postovanje..."

Хвала, знам ја све то, купио сам неке акције Монсанта недавно. Него мало плашим сељане.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.