Komentara: 5
Pregleda: 3766

Organski obroci u Gerontološkom centru Subotice

06.02.2013. u 14:48h
Izvor: RTV Yueco
Potpisan je sporazum o saradnji između Udruženja Terra’s I Gerontološkog centra, Subotica. Osnovni cilj projekata je unapređivanje i razvoj organske proizvodnje preko poljoprivrednih proizvoda, sa akcentom na poboljšanje kvaliteta življenja s posebnim osvrtom na očuvanje zdravstvenog stanja stanovništva i zaštite životne sredine.
Organski obroci u Gerontološkom centru Subotice

Pored mališana koji pohađaju vrtiće Predškolske ustanove “Naša radost”, korisnici Gerontološkog centra će biti prvi u Srbiji koji u svojim ustanovama konzumiraju organsku hranu. Projekat će se realizovati poput uvođena organske hrane u ishranu predškolske dece. U planu je održavanje nekoliko seminara, kako bi zaposleni u Gerontološkom centru upoznali sa projektom i naučili da spremaju organske obroke.

Projekat će se realizovati po uzoru na predhodni koji je Teras radio sa Predškolskom ustanovom “Naša radost”. Ovo predstavlja podsticanje I razvijanje svesti o organskoj hrani,kao i pravilnoj ishrani.

Jelovnik se neće menjati, ali će se namirnice nabavljati sa sertifikovanih gazdinstava koja proizvode organsku hranu. Izbor namirnica I planiranje jelovnika zavisi od sezone.

U planu je i da se u Subotici pokrene kampanja da bude grad bez GMO.

Izvor: RTV Yueco
Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar Saradnja: Udruženje Terra’s i Gerontološki centar
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3766
Povezane teme

gerontološki centar subotica

terras

organska hrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.