Komentara: 0
Pregleda: 2408
Foto

Organizacija "IT Subotica 2030" i ove godine nagradila najbolje subotičke srednjoškolce

20.06.2023. u 14:43h
Izvor: Subotica.com
Organizacija "IT Subotica 2030" i ove godine nagradila je najuspešnije srednjoškolce, a vaučere u vrednosti od 30 hiljada dinara dobilo je ukupno dvadeset đaka.
Organizacija "IT Subotica 2030" i ove godine nagradila najbolje subotičke srednjoškolce

Drugu godinu zaredom ova organizacija upriličila je događaj pod nazivom "Učenici godine" u okviru kog su đacima generacije svih subotičkih srednjih škola, kao i učenicima koji su se istakli u vannastavnim aktivnostima i volonterizmu uručene vredne nagrade.

Organizacija "IT Subotica 2030" i ove godine nagradila najbolje subotičke srednjoškolce

Prošle godine nagradili smo sve đake generacije iz subotičkih srednjih škola, a ove godine uz njih, nagrađeno je i 8 učenika u okviru posebne kategorije. Cilj nam je bilo da odamo priznanje i onoj deci koja možda nisu nužno najbolja samo po ocenama ili po uspehu u školi, već su se istakla u nekim vannastavnim aktivnostima, projektima, volonterizmu ili u saradnji sa nevladinim organizacijama. Njihov zadatak je bio da nam u motivacionom pismu opišu kako gledaju na Suboticu, ondosno na lokalnu zajednicu, jer je nama kao organizaciji to jako važno - objašnjava Filip Budanović iz organizacije "IT Subotica 2030" - Iako će većina ovih đaka školovanje nastaviti u drugim gradovima ili u inostranstvu, značajno je to što postoje ambicije da se po završetku fakulteta vrate u svoj grad. Smatramo da je veoma dobro to što će se na studijama usavršiti, a potom se vatiti u Suboticu kao stručnjaci u svojoj oblasti.

Među nagrađenim đacima je i Ognjen Tešić, dobro poznato ime u svetu mladih matematičara, bivši gimnazijalac koji je iz škole izašao kao đak generacije, a od oktobra će biti brucoš na čak dva fakulteta u prestonici.

Organizacija "IT Subotica 2030" i ove godine nagradila najbolje subotičke srednjoškolceŠkolovanje ću nastaviti na Matematičkom fakultetu na smeru Teorijska matematika i primene, a na Računarskom fakultetu sam dobio stipendiju za četvorogodišnje školovanje na smeru Računarske nauke pa ću pokušati da studiram ta dva fakulteta paralelno - kaže Tešić i dodaje da mu je drago što su njegovi uspesi prepoznati - Već tri godine dobijam stipendije za nadarene učenike od Grada i Ministarstva prosvete i izuzetno sam zahvalan što su moji uspesi prepoznati. Takođe, znači mi i nagrada od ove organizacije zato što dolazi od ljudi iz IT sektora koji su primetili moj rad, zalaganje i uspehe kroz školovanje baš na IT smeru u Gimnaziji "Svetozar Marković".

Da je događaj "Učenici generacije" svojevrsna nagrada za trud i zalaganje smatra i Sofija Marić učenica generacije u Politehničkoj školi.

Organizacija "IT Subotica 2030" i ove godine nagradila najbolje subotičke srednjoškolceOvu nagradu doživljavam kao potvrdu za moj trud i zalaganje tokom srednje škole. Nisam očekivala da će se neko setiti da upriliči ovako veličanstven prijem i da nam uruči nagrade i čast mi je što sam među izabranim đacima - ističe Sofija.

Gest organizacije "IT Subotica 2030" pozdravile su sve subotičke srednje škole iz kojih poručuju da je važno da celokupno društvo oda priznanje onima koji ostvaruju značajne uspehe u školi.

Organizacija "IT Subotica 2030" i ove godine nagradila najbolje subotičke srednjoškolce

Našim đacima je izuzetno drago što ova organizacija vrednuje njihove uspehe. Smatram da je ta motivacija vrlo važna posebno u školskom dobu. Ova priznanja su zapravo osnaživanje najboljih među najboljima da nastave dalje i da se potrude da postanu ono za šta su predoređeni - najbolji u svojim profesijama - kazao je Imre Žombori, direktor Ekonomske škole "Bosa Milićević".

Izvor: Subotica.com
"Učenici godine" - IT Subotica 2030 "Učenici godine" - IT Subotica 2030 "Učenici godine" - IT Subotica 2030 "Učenici godine" - IT Subotica 2030 "Učenici godine" - IT Subotica 2030 "Učenici godine" - IT Subotica 2030 "Učenici godine" - IT Subotica 2030 "Učenici godine" - IT Subotica 2030
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2408
Povezane teme

srednje škole

srednjoškolci

subotica srednje škole

IT subotica 2030

filip budanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.