Komentara: 0
Pregleda: 3682

Oralna higijena+pravilna ishrana = zdravi zubi

16.05.2013. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Pod sloganom „Zdravi zubi za zdrav život“ danas je na gradskom Trgu održana centralna manifestacija Nedelje zdravlja usta i zuba, u organizaciji Stomatološke službe Doma zdravlja. Ovogodišnja 23. Nedelja oralnog zdravlja bila je posvećena deci, pa su i glavni akteri manifestacije bili mališani iz PU „Naša radost“, kao i subotički osnovci.
Oralna higijena+pravilna ishrana = zdravi zubi

Uz aktivnosti kao što su crtanje na betonu i muzički program, deci se želelo ukazati na značaj pravilne oralne higijene i redovnih poseta stomatologu.

Oko 650 mališana učestvovalo je u manifestaciji, koja je imala za cilj da stomatologe približi deci, kako bi od ranog detinjstva shvatili značaj brige o zdravlju usta i zuba. Sudeći po odgovorima mališana, odlično su shvatili poruku manifestacije, te će ih sigurno još dugo krasiti blistav osmeh.

Dečija stomatološka služba pri Domu zdravlja tokom ove nedelje intezivirala je rad na preventivnim pregledima zdravlja usta i zuba dece predškolskog i školskog uzrasta. Statistika pokazuje da samo 30 odsto mališana predškolskog uzrasta ima sve zdrave zube, dok se zdravlje usta i zuba iz godine u godinu popravlja kada je reč o deci uzrasta do 12 godina.

Kako i slogan ovogodišnje manifestacije kaže, zdravlje zuba predstavlja izuzetno važan segment celokupnog zdravlja organizma. Ukoliko se ne leče zubi, predstavljaju veliku opasnost za srce, krvotok i zglobove. Kako bi sačuvali zdravlje celog organizma, neophodno je što duže sačuvati zdrave zube.

Organizator ovogodišnje Nedelje zdravlja usta i zuba je Stomatološka služba Doma zdravlja, u saradnji sa ZZJZ i Apotekom Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Nedelja zdravlja usta i zuba Nedelja zdravlja usta i zuba Nedelja zdravlja usta i zuba Nedelja zdravlja usta i zuba Nedelja zdravlja usta i zuba Nedelja zdravlja usta i zuba Nedelja zdravlja usta i zuba Nedelja zdravlja usta i zuba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3682
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.