Komentara: 18
Pregleda: 9996

Opštoj bolnici stigli lekovi za azilante

31.07.2015. u 14:34h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Hemofarm Fondacija uručila je danas Opštoj bolnici u Subotici donaciju vrednu oko 600.000 dinara, koju čine lekovi i higijenska srestva, a u cilju poboljšanja uslova u kojima migranti borave i podizanja nivoa njihove zdravstvene zaštite.
Opštoj bolnici stigli lekovi za azilante

Pomoć je realizovana uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, borača i socijalna pitanja, a bolnica u Subotici dobila je prvenstveno antibiotike, vitamine i analgetike, kao i srestva za dezinfekciju i higijenski materijal.

Donaciju direktioru subotičke bolnice Goranu Bićaninu uručila je direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma Sanda Savić, a uručenju je prisustvovao i ministar za rad Aleksandar Vulin, koji je istakao da je donacija dokaz da biznis može da bude socijalno odgovoran i da može da vodi računa o potrebama građana i problemima sa kojima se država suočava.

Vulin je zahvalio Hemoharmu što je pokazao put ostalim kompanijama kako treba da se ponašaju i pomognu svojoj okolini i zajednici.

Opštoj bolnici stigli lekovi za azilante

"Pomoć koju ste danas dodelili migrantima odnosno svima onima koji će ovde zatražiti zdravstvenu pomoć jeste pomoć lokalnom stanovništvu. Ukoliko budete imali lečene zdrave migrante onda nećete imati ni strah lokalnog stanovništva da će se pojaviti neka zaraza, epidemija", rekao je Vulin.

On je ocenio da je svaka pomoć koja se da azilantima u stvari pomoć našim sugrađanima koji će moći da žive mirno i bez straha da će se nešto u njihovom životu promeniti. Ministar je ukazao da problem migracije nije posledica ponašanja Srbije, ali da se ona sa time susreće i mora da se bori sa posledicama.

"Nadam se da će i druge kompanije, ali i međunarodna zajednica krenuti ovim primerom i da će pomoć i podrška međunarodne zajednice Srbiji u rešavanju problema biti mnogo brža, snažnija, određenija", rekao je Vulin.

Opštoj bolnici stigli lekovi za azilante
On je izrazio nadu da će međunarodna zajednica vrlo brzo formirati svoju politički stav šta očekuje od tih ljudi i kako misli da rešava njihov problem odnosno kako da pomogne Srbiji, jer ona sama ne može da reši problem migranata.

Bićanin je rekao da je opšta bolnica u Subotici kao regionalni zdravstveni centar suočena sa problemom prliva velikog broja migranata.

"Zahvaljujući drštvenoj odgovornosti Hemofarma dobili smo značajnu donaciju u sanitetskom materijalu, lekovima i svemu onome što rešava probleme", kazao je Bićanin dodajući da će donacija pomoći da se prevaziđe određen broj problema, s obzirom da se azilanti javljaju u sve većem broju.

Savić je rekla da je ta fondacija odlučila da reaguje brzo i adekvatno ističući da globalno ali i društvo u Srbiji nije svesno ovog problema.

"Ako se ne budemo svi zajedno angažovali ovo može da preraste u mnogo veći društveni, humanitarni i zdravstveni problem", kazala je Savić.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija) Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija) Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija) Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija) Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija) Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija) Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija) Uručenje donacije Opštoj bolnici (Hemofarm fondacija)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 9996

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

Goran Bićanin

bolnica

opšta bolnica

migranti

aleksandar vulin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.