• Pregleda: 3260

Donacija subotičkoj bolnici za pomoć migrantima

Zbog humanitarne krize koja preti Srbiji zbog velikog broja azilanata, Hemofarm Fondacija odlučila je da uputi pomoć Opštoj bolnici Subotica koja brine o azilantima na sabirnim punktovima na severu zemlje.
Donacija subotičkoj bolnici za pomoć migrantima

Reč je donaciji vrednoj više od pola miliona dinara koja obuhvata lekove i hitna higijenska sredstva i koja se realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja sa ciljem poboljšanja teških uslova u kojima borave azilanti i podizanja stepena njihove zdravstvene zaštite.

Uručenje donacije izvršiće se u petak, u 12 časova u subotičkoj bolnici i njoj će prisustvovati dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice Subotica, Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.

Hemofarm Fondacija nastoji da konkretnim delima unapredi doprinese boljitku svih članova zajednice.  Za 21. godinu rada, Fondacija je u više od 1650 aktivnosti donirala više 10 miliona evra.  Međunarodno znanje i iskustvo koje Hemofarm i STADA primenjuju dajući veliki značaj društveno odgovornom poslovanju, doprinose da se najbolja evropska i svetska praksa primenjuje u Srbiji.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Jager Odgovori
Iz gore opisanog bi neupućeni čitalac još mogao da pomisli da su sami subotičani fantastično dobro zbrinuti i da je stepen njihove zdravstvene zaštite iznad proseka.

Pa i jeste iznad proseka, ako se uporedi sa nekim afričkim zemljama....
deda Odgovori
Kakve veze ima bolnica sa-" poboljšanja teških uslova u kojima borave azilanti i podizanja stepena njihove zdravstvene zaštite". Kao őto se vidi sa slika to su Hitna pomoć,crveni krst,volonteri....Ne verujem da je njih više od desetak dospeo u bolnicu...
niko Odgovori
bas dobro mi kupujemo lekove a migranti sve za dzabaka prijavljujem se u migrante
Zoki Odgovori
Cekajte, 500,000 rsd?
I zbog toga dolazi ministar?
majko moja.
STRASNO!
safet Odgovori
Da smo pametno pa da im stavi mo ogradu da nam ne ulaze u zemlju jer smo nadrljali u buducnosti od nji. Plasimo se za svoje zivote iskreno
punisher Odgovori
Ovaj Vulin i njegovi pajtosi ce nam doneti zlo na glavu. Ko zna iz koje fondove on kupuje sve i svasta za imigrante u medjuvremenu sigurno 90% stavljaju u dzep, dok njihovi sunarodnici zive u siromastvu
mad max Odgovori
nerazumem nesto aki mi bolesnici cekamo mesecima redni broj i te gluposti i placamo zdrastveno osiguranje onda odkud ima pravo neki migrant na lekarsku pomoc
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.