Komentara: 2
Pregleda: 2482
Foto

Opštinska organizacija invalida rada obeležava 70 godina postojanja

08.12.2023. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
Subotička Opštinska organizacija invalida rada obeležila je danas sedam decenija postojanja i Svetski dan osoba sa invaliditetom.
Opštinska organizacija invalida rada obeležava 70 godina postojanja

Značajan jubilej članovima Opštinske organizacije invalida rada čestitao je gradonačelnik Stevan Bakić poručivši da su oni jedan od najodgovornijih delova našeg društva koji je izneo najveći teret razvoja Subotice i naše Srbije.

Opštinska organizacija invalida rada obeležava 70 godina postojanja

- Grad Subotica je dugogodišnji partner ovoj organizaciji, pruža maksimalnu podršku naročito kroz javni konkurs iz društveno-humanitarnog rada, putem kojeg je ove godine izdvojeno oko 700 hiljada dinara, a učestvujemo i u obeležavanju Dana osoba sa invaliditetom – poručio je gradonačelnik Bakić. – Tokom svog radnog veka bili su posvećeni svom poslu, požrtvovani, stekli određeni stepen invalidnosti i zato se od srca zahvaljujem na svemu što su uradila za napredak našeg društva.

Po rečima Stanka Nimčevića, predsednika Opštinske organizacije invalida rada, osobama sa invaliditetom je potrebno mnogo toga a pre svega prilika za zaposlenje i mogućnost lečenja.

Opštinska organizacija invalida rada obeležava 70 godina postojanja

- Imamo još jedan veliki zadatak a to je da rešimo pitanje ljudi koji  su na evidenciji NSZ a treba da primaju invalidsku penziju, ali još uvek čekaju godine starosti. U Subotici imamo oko 5.300 članova, ali su mnogo pooštreni uslovi pod kojima se može otići u invalidku penziju, te se taj broj proteklih smanjio – kaže Nimčević. – Sarađujemo sa NSZ i dosta mladih sa invaliditetom se zapošljava i to je dobro, time smo zadovoljni.

Ova godišnjica, 70 godina postojanja je za ljudski vek puno, a za jednu organizaciju koja okuplja invalide taj broj je impozantan.

Opštinska organizacija invalida rada obeležava 70 godina postojanja

- Ali mi ne brojimo godine, mi smo i dalje mladi, pred nama su brojni planovi koje treba da ispunimo. Dan osoba sa invaliditetom obeležavamo od 1998. godine, ali brigu o osobama sa invaliditetom i invalidima rada treba da brinemo tokom cele godine. Sve teže se stiče invalidska penzija, mnogi od nas imaju penzije od 50 odsto, teško dolazimo do zaposlenja - smatra Stana Svilarev, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice Svečana sednica povodom 70 godina postojanja Opštinske organizacije invalida rada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2482
Povezane teme

stevan bakić

stanko nimčević

opštinska organizacija invalida rada subotice

organizacija invalida rada subotice

udruženje invalida rada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.