Komentara: 1
Pregleda: 2526

Oprezno prilikom vožnje za praznike

28.04.2012. u 22:53h
Izvor: RTV Yueco
Prema statistici za Prvi maj na drumovima bude više žrtava nego u vreme ostalih praznika. Stručnjaci kažu da se to dešava jer vozači po lepom vremenu brže voze, što uz gotovo obavezno piće na prvomajskom uranku često dovede do tragičnih posledice. Saobraćajna policija najavljuje kontrolu saobraćaja, ovoga puta uz presretače će koristiti i helikoptere. Tokom praznika biće na svim regionalnim i magistalnim putevima.
Oprezno prilikom vožnje za praznike

Prekršaji koji se kako pokazuje statistika najčešće ponavljaju jesu prekoračenje brzine, a sledi vožnja pod dejstvom alkohola.Slaviša Matić iz MUP-a Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne konzumiraju alkohol i upozorava da će saobraćajna policija biti na svim mestima gde je slavlje.Prema njegovim rečima samo u poslednjih pet godina za 1. maj poginulo je 28 ljudi, 2. i 3. još 39, a ukupno je povređeno 812 lica.

Broj poginulih na putevima u Srbiji od početka godine je manji 50 odsto nego prošle godine. Smanjen je i broj poginulih po kategorijama. MUP je utvrdio da je jedino broj poginule dece isti kao prošle godine što znači da se prema najmlađima ne ponašamo dovoljno pažljivo. Iz MUP-a podsećaju roditelje da teži saobraćjni prekršaj sa decom u kolima automaski znači duplu kaznu. Ovo pravilo biće striktno primenjivano u zaštiti najmlađih u saobraćaju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2526
Povezane teme

saobraćaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.