Komentara: 0
Pregleda: 2675

Oprez u saobraćaju - danas magla, sutra poledica, za vikend moguć sneg

12.01.2018. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Oprez u saobraćaju - danas magla, sutra poledica, za vikend moguć sneg

Subotica se jutros probudila uz gustu maglu i slabu kišu, koja je otežala i usporila saobraćaj, a kolovoze učinila klizavim. Iz Auto-moto saveza Srbije kažu da su slaba vidljivost na putu i klizavi kolovoz prilike koje, osim velikog opreza za volanom, zahtevaju i prilagođenu brzinu kretanja.

- Jutros je bila prisutna gusta magla, na pojedinim deonicama ona je smanjena na 100 metara, što je dodatno otežalo vožnju, pored mokrih kolovoza, jer je i kiša padala, koja je najavljena za današnji dan. Za sutra se takođe najavljuje kiša, ali i niske jutarnje temperature, što može usloviti pojavu poledice, koja predstavlja još jednu opasnost prilikom vožnje - kažu iz Auto-moto saveza Srbije.

Kako je danas petak, poslednji radni dan u nedelji za većinu sugrađana, pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se u popodnevnim časovima, te se vožačima savetuje dodatna opreznost.

- Kada je smanjena vidljivost na putu, pored svetla za maglu, najbitnije je da vozači drže odstojanje. Ukoliko nemaju svetla za maglu, mogu da upale sva četiri pokazivača pravca. Obavezno treba da koriste zimsku opremu, koja podrazumeva sva četiri zimska pneumatika, smanje brzinu kretanja i vožnju prilagode uslovima na putu, kako bi se izbegle potencijalne saobraćajne nezgode - savetuju iz Auto-moto saveza Srbije.

Podsetimo, od 1. novembra do 1. aprila prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, obaveznu zimsku opremu čine sva četiri zimska pneumatika sa dubinom šare najmanje 4 mm, a ukoliko se nalazite van grada, u prtljlažniku morate imati lance. Kazna koju ćete platiti ukoliko ne poštujete propise o obaveznoj zimskoj opremi je 3.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2675
Povezane teme

bezbednost u saobraćaju

stanje na putevima

bezbednost saobraćaja

magla

susnežica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.