Komentara: 6
Pregleda: 15126

Oprez! Pokušaj prevare penzionera

09.05.2019. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
Generalni konzulat Mađarske upozorio je građane na pokušaje prevara i pozvao na oprez. Policija sprovodi istragu, a mole se svi oštećeni da se jave kako bi se što preciznije utvrdio broj prevarenih, odnosno oštećenih.
Oprez! Pokušaj prevare penzionera

Generalni konzul Mađarske u Subotici, Janoš Babić, gostujući juče na Pannon televiziji, rekao je da su proteklih nekoliko dana dobili informacije da penzionere mađarske nacionalnosti iz Vojvodine putem telefona kontaktiraju za sada nepoznati ljudi. Kako kaže Babić, oni putem telefona traže da se na određeni broj računa uplati određeni iznos, koji se kreće od 1.500 do 4.000 dinara, jer je to, kako tvrde, preduslov da im Mađarska uputi preko 200 evra za dopunu penzije.

Policija se još uvek nije oglasila po ovom pitanju, a u Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici kažu da se prevaranti pozivaju i na njih, odnosno da čitav postupak ide preko KOnzulata, što naravno nije tačno. Već postoji nekoliko oštećenih, tvrdi Babić, a policija radi na utvrđivanju okolnosti i traga za osobama koje se mogu dovesti u vezu sa ovom prevarom.

- Juče prepodne sam podneo prijavu subotičkoj policiji, koja traga, za sada, za nepoznatim počiniocima. - kaže Janoš Babić za RTV Pannon - Želim da zamolim sve građane da ne reaguju na ove pozive jer nijedna služba niti banka ne zove telefonom, pogotovo ne mobilnim telefonom svoje klijente i nepoznate ljude, kako bi im na osnovu telefonskog poziva nepoznate osobe uplatili novac na račun!

Ukoliko ste prethodnih dana imali ovakvu situaciju molimo vas da prijavite slučaj najbližoj policijskoj stanici, ili pozovete 192, gde će vas proslediti dalje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 15126
Povezane teme

žrtve prevare

prevara

prevareni građani

devizni penzioneri

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.