• Pregleda: 6790

Opremljeno 27 subotičkih škola

Opremljeno 27 subotičkih škola

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, Mihalj Njilaš obišao je 7 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Subotice, kako bi video na koji način su utrošena sredstva dodeljena obrazovnim ustanovama u okviru prošlogodišnjeg konkursa. Zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, 27 obrazovnih ustanova sa teritorije Grada Subotica je opremljeno interaktivnim tablama, monitorima, projektorima i sistemom za video nadzor. Za ovu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od oko 11,5 miliona dinara.

- Obišao sam osnovne škole u Hajdukovu, na Paliću, „Sečenji Ištvan“, „Majšanski put“ i tri srednje škole, Gimnaziju „Svetozar Marković“, Medicinsku školu i Tehničku školu „Ivan Sarić“. Jako sam zadovoljan onim što sam video, ta oprema je zaista bila neophodna školama i one su bile uspešne u konkurisanju - istakao je Njilaš.

U proteklih godinu i po dana, za računarsku opremu, projektore i kamere za video nadzor u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je, u okviru tri konkursa, obezbedio sredstva u iznosu od oko 1,5 miliona dinara.

- Želimo da svaka učionica ima računar i projektor, što je neophodno za kvalitetno izvođenje nastave. Na ovaj način opremili smo četiri multimedijalne učionice, ali potrebno je da nastavimo sa opremanjem. Imamo 40 učionica, znamo da će nam biti potrebne 3-4 godine da završimo ceo proces  - izjavio je direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ivan Bajić.

Njilaš je najavio da će već sledeće nedelje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine raspisati novi konkurs. Obrazovne ustanove mogu da konkurišu za nabavku opreme za kabinete, učionice, ali i za postojeće ili nove projekte u cilju unapređenja obrazovnog procesa.

Izvor: Subotica.com
7
Bunjevac 100% Odgovori
Kako je ovo providno,Osnovne skole dobise gde ima dosta ucenika na madarskom nastavnom jeziku.Sta cemo sa ostalima,Madar naravno svojima deli,druge ko...Sto se veciti nisi potrudio da recimo Osnovna skola ''Duro Salaj'' ne dobije salu?To te ne interesuje nisu Madari uvecini,nafam se da ti je dosao politicko-privilegovani kraj!
sloba958 Odgovori
Svaka čast
đak generacije Odgovori
Sramota za bivše i sadašnje dobro plaćene ljude kojima je to bio posao da izgrade fiskulturnu salu
u O.Š. Đuro Salaj. Pitam se da li je moguće da imenovani nije obišao navedenu školu i video pravu sliku te škole. Zar je potrebno da se izgradnja fiskulturne sale obezbedi putem konkursa ?
Naravno da nije, s punim pravom pišem o ovome kao bivsi đak ove škole, a sada penzioner.
Roditelji dece koji su pohađali ovu školu kao i oni koji je sada pohađaju jednako su vredni i doprinosili su kroz poreze i ostala izdvajanja kao i ostali građani, a salu čekaju ako se nevaram od izgradnje škole davne 1962 godine.
Mnogi su odgovorni zbog ove diskriminacije i nerada, a Ministarstvo prosvete neka uradi svoj deo
posla oko ovoga.
S R A M O T A
Ilonka Odgovori
@bunjevac naravo da svako svom. Tako je bilo tako ce i biti za vek i vekova.
Maja Odgovori
Neki zive u proslim vremenima. Voleli vi to, ne voleli, ali danas je tako. Pokrajina raspisuje konkurs za projekte u nabavci opreme ili programe. Ko je sposoban konkurise, pa ulazi u trku. Njihova komisija procenjuje koje apikacije su vredne da dobiju sredstva i njima dodeljuju. Da ne volim Njilasa, ne volim, jer jedna profesorica u Subotici nije mogla postati direktor jer nije dvojezicna, odlukom njegovog sekretarijata. Ali, prosla su socijalisticka vremena, nema vise ravnomerne raspodele sredstava, vec se skole moraju javljati na konkurse. To je sadasnjost. Neke skole su samo od proslogodisnjeg konkursa dobile sredstva za 3 aplikacije (a skola nije imala madjarskog direktora!), tako da prethodni komentatori nisu u pravu! Djak generacije bi mogao, evo raspisivanje konkursa ce za dva meseca, da. pomogne skoli da apliciraju za sredstva za salu. Sretno!
đak generacije Odgovori
Činjenica je da je O.Š. Đuro Salaj decenijama bez fiskulturne sale. Nastava se odvija u dva prostorno udaljena ,odvojena objekta od kojih je jedan stariji od 100 godina. Rekontsrukcija starog objekta je vršena uz pomoć američke fondacije.
Čini mi se da će tako i ostati dok ljudi ne shvate da je izgradnja fiskulturne sale van konkurencije.
Objašnjenje i prihvatanje stava da je fiskulturnu salu potrebno eventualno izgraditi u TRKAMA po konkursima nije argument.
Majo srećno u razumevanju zašto je izgradnja fiskulturne sale van konkurencije.
Živko Odgovori
O Š Djuro Salaj koliko znam prosle godine izabrana je za najbolju skolu u Subotici,barem zvog toga ti ucenici trebali bi da kao nagradu dobiju tu fiskulturnu salu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.