Komentara: 10
Pregleda: 3175

Opismenjavanje Roma u MZ "Peščara"

12.07.2012. u 15:35h
Izvor: RTV Yueco
MZ Peščara i Edukacioni centar Roma otpočeli su akciju opismenjavanja Roma koji žive na teritorije ove mesne zajednice.
Opismenjavanje Roma u MZ "Peščara"

U ovom delu grada živi oko 135 romskih porodica, a mali je broj onih koji su završili neku od škola, ili koji se trenutno školuju. Na ovaj način, prema procenama organizatora, biće opismenjeno oko 80 odsto roma između 10 i 50 godina.

Od 135 romskih porodica u MZ Peščara, 30 dece ide u obdanište, 140 dece pohađa osnovnu, a samo njih dvoje ide u srednju školu. Đuzep Osmani, ima 16 godina, u školu nikada nije išla i ovaj program biće joj od velike pomoći.

Kurs će tokom leta pohađati oko 70 Roma, između 10 i 50 godina, a časove će držati edukovani ljudi iz ove mesne zajednice.

Opismenjavanje romske populacije koji nisu pohađali školu, ili su iz specijalnih razloga izostavljeni iz obrazovnog sistema, je u skladu sa misijom Edukativnog centra Roma pod nazivom “Inkluzija Roma u lokalnim sredinama na teritoriji RS” te je iz tog razloga ova inicijativa naišla na pozitivne kritike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3175
Povezane teme

inkluzija u obrazovanju

inkluzija roma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.