Komentara: 0
Pregleda: 1211

Operski koncert "Muzički mostovi" u subotu na sceni Jadran

06.10.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Subotica i Novi Sad biće domaćini jedinstvene manifestacije pod nazivom "Regionalni operski dani", u okviru koje će biti održan i operski koncert u subotu na sceni "Jadran", od 20h.
Operski koncert "Muzički mostovi" u subotu na sceni Jadran

Koncert pod nazivom "Muzički mostovi", kojim počinju "Regionalni operski dani", na sceni će ujediniti soliste iz 10 zemalja u regionu.

Na koncertu će nastupiti 7 solista iz regiona u prtanji Orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta i članova Subotičkog simfonijskog orkestraNa programu su arije iz najpoznatijih svetskih opera kao što su Karmen, Toska, Aida, Turandot, Rigoleto, Lučija od Lamermura, Seviljski berberin i druge - najavljuju iz subotičkog Narodnog pozorišta.

U okviru manifestacije pod nazivom "Regionalni operski dani", Subotica i Novi Sad ugostiće predstavnike operskih kuća iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Albanije, Mađarske, Crne Gore i Srbije.

Ovo je prilika za pokretanje saradnje, za dogovore oko zajedničkih operskih koprodukcija. Uz gala koncert, u okviru ove jedinstvene manifestacije biće upriličena i jednodnevna konferencija na kojoj će biti reči o svakom mogućem vidu saradnje, ali govoriće se i o problemima sa ojima se suočavaju opere iz regiona - kažu iz ove ustanove kulture.

Ovaj jedinstveni kulturni projekat, koji uključuje 10 zemalja iz regiona, doprineće uspostavljanju i intenziviranju saradnje između teatara, a u planu je organizovanje zajedničkih škola za mlade umetnike.

Želimo da sa kolegama iz regiona radimo na novim projektima, da delujemo u pravcu podsticanja i pružanja podrške mladim kompozitorima - zaključuju domaćini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1211
Povezane teme

Narodno pozorište

scena jadran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.