Komentara: 2
Pregleda: 2203

Opens otvorio vrata i u Subotici

19.12.2017. u 16:54h
Izvor: TV Subotica
Šta je to omladinska prestonica kulture i kakve sve poruke i mogućnosti donosi, mladi u Subotici imali su priliku da čuju na predavanju "Opens otvara vrata", koje je održano u Gradskom omladinskom centru.
Opens otvorio vrata i u Subotici

S idejom da promovišu mlade, ali i da ih informišu o tome šta je Opens, omladinci iz istoimenog kluba iz Novog Sada održali su predavanje u subotičkom omladinskom centru. Opens je laskava titula, Omladinska prestonica Evrope koju će glavni grad Vojvodine poneti u 2019. godini. Samo u toj godini održaće se preko 400 aktivnosti, a namera je da se u pripremnom periodu što veći broj mladih iz drugih mesta uključi i iskoristi jednu ovakvu priliku.

- Mladi su veoma bitni u ovoj priči, oni jesu u fokusu Opens-a, jer mladi čine jednu petina našeg stanovnistva, što je značajan broj stanovnika kojima bi trebalo da se posveti pažnja. Opens je titula prestonice mladih, koja je osvojena za 2019. godinu, a zanimljivo je da iako naša zemlja nije članica Evropske unije, titula je dodeljena Novom Sadu. Mladi u Subotici su u prilici da čuju nešto više o tome kako je nastao Opens i šta ga čini. Volimo da predstavimo priču kao da je Subotica u ovom slučaju osvojila titulu prestonice mladih, te na primeru Novog Sada, ali iz perspektive Subotice, pričamo o tome koga treba uključiti, na šta treba obratiti pažnju i kako mladi mogu da se uključe. Jedna od važnih stvari kod Opens-a, jeste udruživanje i uključivanje mladih - rekao je Vojislav Prkoslovački, saradnik Opens-a.

Predavanje pod nazivom "Opens otvara vrata" organizovano je u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice.

- Kancelarija za mlade je pružila tehničku podršku ovom projektu i obezbedila naš omladinski centar za održavanje ovog interaktivnog predavanja, a glavni cilj je poboljšanje života mladih u lokalnoj zajednici - istakao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade Grada Subotice.

"Opens otvara vrata" realizuje se zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, i obišao je devet lokalnih samouprava u Vojvodini.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2203
Povezane teme

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

opens

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.