• Pregleda: 1695

Opens otvorio vrata i u Subotici

Šta je to omladinska prestonica kulture i kakve sve poruke i mogućnosti donosi, mladi u Subotici imali su priliku da čuju na predavanju "Opens otvara vrata", koje je održano u Gradskom omladinskom centru.
Opens otvorio vrata i u Subotici

S idejom da promovišu mlade, ali i da ih informišu o tome šta je Opens, omladinci iz istoimenog kluba iz Novog Sada održali su predavanje u subotičkom omladinskom centru. Opens je laskava titula, Omladinska prestonica Evrope koju će glavni grad Vojvodine poneti u 2019. godini. Samo u toj godini održaće se preko 400 aktivnosti, a namera je da se u pripremnom periodu što veći broj mladih iz drugih mesta uključi i iskoristi jednu ovakvu priliku.

- Mladi su veoma bitni u ovoj priči, oni jesu u fokusu Opens-a, jer mladi čine jednu petina našeg stanovnistva, što je značajan broj stanovnika kojima bi trebalo da se posveti pažnja. Opens je titula prestonice mladih, koja je osvojena za 2019. godinu, a zanimljivo je da iako naša zemlja nije članica Evropske unije, titula je dodeljena Novom Sadu. Mladi u Subotici su u prilici da čuju nešto više o tome kako je nastao Opens i šta ga čini. Volimo da predstavimo priču kao da je Subotica u ovom slučaju osvojila titulu prestonice mladih, te na primeru Novog Sada, ali iz perspektive Subotice, pričamo o tome koga treba uključiti, na šta treba obratiti pažnju i kako mladi mogu da se uključe. Jedna od važnih stvari kod Opens-a, jeste udruživanje i uključivanje mladih - rekao je Vojislav Prkoslovački, saradnik Opens-a.

Predavanje pod nazivom "Opens otvara vrata" organizovano je u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice.

- Kancelarija za mlade je pružila tehničku podršku ovom projektu i obezbedila naš omladinski centar za održavanje ovog interaktivnog predavanja, a glavni cilj je poboljšanje života mladih u lokalnoj zajednici - istakao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade Grada Subotice.

"Opens otvara vrata" realizuje se zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, i obišao je devet lokalnih samouprava u Vojvodini.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

2
kec Odgovori
Ajoooj , oni '' volidu da predstavidu priču '' . Zažmiriti i još pokriti oči da pisak ne uđe .
AlwaysUltra Odgovori
Da li nas ovi sprdaju podatkom da je Subotica prestonica mladih ?? Ili nisu bili na ulici zadnjih godina ili su se potpuno predali tragikomičnom lažiranju stvarnosti koje se sve doslednije obavlja. Osim po sve praznijim školama i diskotekama , na ulici srećem ljude stare u proseku 50-ak godina , same penzionere takoreći , tek svaki stoti prolaznik gura dete u kolicima (skoro da je postala prava retkost čuti i videti malu decu) , a u samom izveštaju se hvale da stari čine 4/5 naše populacije. Da su rekli ''mladih u srcu'' - pa hajde da ima makar nekog labavog metafizičkog smisla.
Ovako - vredno samo jako ciničnog podsmeha !!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.