Komentara: 0
Pregleda: 4281

Omladinci ponovo bolji od Rusa

10.08.2012. u 11:30h
Izvor: Sportski žurnal
Omladinska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1994. godine i mlađi) i drugi put uzastopno pobedila je vršnjake Rusije na prijateljskom turniru koji se igra ovih dana u Subotici, na stadionu FK Bačka 1901. Naši omladinci su pobedili sa 2:0, identičnim rezultatom kao i prethodni susret u utorak.
Omladinci ponovo bolji od Rusa

Omladinska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1994. godine i mlađi) bila je uspešna i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Rusije. Orlići su istim rezultatom pobedili i u utorak.

Kao i na prethodnom meču Orlići su brzo stekli prednost. Prvi napad našeg tima rezultirao je već u 5. minutu, kada je Stefan Tripković prihvatio loptu na poziciji levog krila, zakoračio u kazneni prostor i šutem po zemlji poslao u mrežu gostiju – 1:0. Nedugo zatim Rusi su mogli da izjednače. Jevsejev je prihvatio loptu na centru terena, video našeg golmana na ivici kaznenog prostora i silovito uputio udarac pod prečku, ali je Čupić krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Za razliku od prve utakmice Rusija je pokazala mnogo bolju igru. Posle ranog vođstva Orlića, gosti su gotovo preuzeli kontrolu igre . Odbrana našeg tima bila je ipak, na visini zadatka i osujetila sve pokušaje izabranika selektora Šerbaka. Posebno se istakao mladi čuvar mreže Stefan Čupić koji je branio nemoguće.

U 40. minutu, dobru akciju izveli su Orlići. Karanfilovski je šutirao sa 18 metara, ali se Leonov isprečio i loptu poslao u korner. U završnici prvog dela Jevsejev je ponovo bio u prilici, međutim, Čupić se nije dao iznenaditi.

Izabranici Ljubinka Drulovića u nastavku su igrali bolje, mnogo odgovornije i odlučnije. Dve izvanredne prilike da poveća prednost Orlića imao je Mihajlović, ali je golman Leonov oba puta odbranio. Izmene koje je naš selektor napravio tokom drugog poluvremena unele su svežinu u igru. Srbija je za razliku od prvog dela meča bila bolji protivnik i u 87. minutu golom Uroša Nenadovića stigla do ubedljivije pobede.

STRELCI: 1:0 – Tripković u 5, 2:0 – Nenadović u 87. minutu. STADION: Bačke 1901 u Subotici. GLEDALACA: 200. SUDIJA: Milorad Mažić (Novi Sad). POMOĆNICI: Saša Živković (Beograd) i Srđan Kaurin (Subotica). ŽUTI KARTONI: Mihajlović, Simić (Srbija).

SRBIJA: Čupić, Karanfilovski, Veljković, Filipović, Todorić, Tutnjević, Marković, Savićević, Spremo, Tripković, Mihajlović. Igrali su još: Grujičić, Vojvodić, Nenadović, Simić, Đurđević, Ožegović.

RUSIJA: Leonov, Sjeraškov, Ovsjanjikov, Zujev, Kostin, Zonjin, Ambarcumjan, Jevsejev, Žabkin, Samsonov, Kruščak. Igrali su još: Panjukov, Salamatov, Kačura, Jefimov.

Izvor: Sportski žurnal
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4281
Povezane teme

fudbal

reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.