• Pregleda: 2723

Ombudsman predstavio vodiče za Subotičane

Zlatko Marosiuk, gradski ombudsman, sa svojim zamenicama, Erikom Tot Salai i Ljiljanom Simić Vuković, predstavio je danas Vodič za građane pred organima uprave grada Subotice i Vodič kroz prava i subvencije namenjene osobama sa invaliditetom, penzionerima sa nižim primanjima, socijalno ugroženim licima i deci na teritoriji grada.
Ombudsman predstavio vodiče za Subotičane

- Cilj nam je bio da pomognemo običnim građanima da što lakše ostvare svoja prava i tu smo veliku pomoć imali od Gradske uprave, ali i Mađarskog nacionalnog saveta i Hrvatskog nacionalnog veća, koji su preveli ove vodiče na jezike manjina. Kada je u pitanju vodič prema organima uprave, sugerisali smo građanima kako da pronađu sve akte vezane za najčešće probleme sa kojima se susreću prilikom bilo kakvog kontakta sa organima uprave, zatim koja su njihova prava pred organima uprave, na koji način da se obrate organima uprave ako imaju bilo kakav problem. Isto tako, posebno je naglašeno da je najbolje da se uvek obraćaju pismeno i da uzmu dokaz da je njihova primedba primljena – naglasio je Marosiuk.

Oba vodiča naći će se, za početak, na zvaničnom sajtu grada, subotica.rs i građani će moći da ih preuzmu i upoznaju se sa svojim pravima.

- Kada je u pitanju drugi, ili kako ga ja zovem, vodič za socijalna davanja, treba napomenuti da je ovo jedini vodič ovakvog tipa na teritoriji Srbije. Posebno treba obratiti pažnju na činjenicu da su u njemu obrađena sva javna preduzeća na teritoriji grada, gde su, osim toga što su navedeni profili građana koji mogu da računaju na subvencije ovih JP, stoje i adrese i brojevi telefona na koje mogu da se obrate kako bi dobili neku pomoć – zaključio je Marosiuk.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Always Ultra Odgovori
Na racun ovog "zastitnika" ja cujem samo zalbe i nezadovoljstvo njegovim neradom !
Sada ima i dve pomocnice u tom neradu pa ce mu biti dvostruko lakse da neradi !
ajde Odgovori
A na koji nacin ce Tot Szalai Erika nekom gradjaninu pomoci [*...*]
angelina Odgovori
koliko izmisljenih a dobro placenih radnih mesta.D o k l e?
tetka Odgovori
Da, da, bila sam pre izvesnog vremena kod jedne od gospođa sa fotografije tražeći savet za rešavanje svog problema /koji je inače problem i drugih subotičana/. Pre svega dotična gospođa je bila veoma neljubazna i nezainteresovana da bi nervozno rekla da ona nemože pomoći a nezna ni ko može i ponovo nas upućivala na adrese gde smo odbijeni sa svojim problemom.

Lepo je ta institucija zamišljena samo ne sa ovim kadrovima!
bom Odgovori
A joj,Tot Salai.Samo da mi ona ne pomaze .
nezadovoljan građanin Odgovori
Sada kada ste napravili vodič vi više niste potrebni građanima, i do sada niste ništa radili u korist gradana, vi se bavite politikanstvom.
Ta kancelarija treba da radi kao neka besplatna pravna služba u korist svih građana, jer svi građani su poreski obveznici koji pune ovaj budžet.
Gospodine Maglai ove treba menjat što pre ili će se sakupljat potpisi za smenu ovakvih neradnika.
jablan Odgovori
Dobro je nisu zadrzali iste pozicije ,malo su ih izrotirali.Bar nam deluje drugacije.
A i ova Ljiljana je bar lepuskasta.Sto bi rekli odmor za oci.
mitarmatkoviccc Odgovori
morosijuk je u svakom trenutku ...na visini zadatka i spreman da iskopa rjesenje za sve probleme,samo pohvale ya njega i njegove uspjehe....ranko covilo
Vesko Odgovori
Zajedno sa gradskom vlascu, vi nas vodite u svetlu buducnost, ali mi to jos ne primecujemo.
Always Ultra Odgovori
mitarmatkoviccc

Dobro. Ja sam ovo shvatio kao tesku ironiju sa vase strane!
Zašto ih plaćamo? Odgovori
Kič parada na čelu sa Ombudsmanom u dva mandata (do penzije),jer nema gde drugde da ode.Raniji zamenici su imenovani od strane Gradonačelnika dok ne ostvare pravo na penziju,sudije krivičari,koji su zabili guzice u debelu ladovinu,nezainteresovani bez ikakvog iskustva ili znanja za taj posao.A ovi novi zamenici,na čelu sa Velikim šefom vrte guzicama kao propeleri u prigradskim naseljima bez ikakve koristi za gradjane,verovatno takodje do penzije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.