Komentara: 11
Pregleda: 3181

Ombudsman predstavio vodiče za Subotičane

27.05.2014. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Zlatko Marosiuk, gradski ombudsman, sa svojim zamenicama, Erikom Tot Salai i Ljiljanom Simić Vuković, predstavio je danas Vodič za građane pred organima uprave grada Subotice i Vodič kroz prava i subvencije namenjene osobama sa invaliditetom, penzionerima sa nižim primanjima, socijalno ugroženim licima i deci na teritoriji grada.
Ombudsman predstavio vodiče za Subotičane

- Cilj nam je bio da pomognemo običnim građanima da što lakše ostvare svoja prava i tu smo veliku pomoć imali od Gradske uprave, ali i Mađarskog nacionalnog saveta i Hrvatskog nacionalnog veća, koji su preveli ove vodiče na jezike manjina. Kada je u pitanju vodič prema organima uprave, sugerisali smo građanima kako da pronađu sve akte vezane za najčešće probleme sa kojima se susreću prilikom bilo kakvog kontakta sa organima uprave, zatim koja su njihova prava pred organima uprave, na koji način da se obrate organima uprave ako imaju bilo kakav problem. Isto tako, posebno je naglašeno da je najbolje da se uvek obraćaju pismeno i da uzmu dokaz da je njihova primedba primljena – naglasio je Marosiuk.

Oba vodiča naći će se, za početak, na zvaničnom sajtu grada, subotica.rs i građani će moći da ih preuzmu i upoznaju se sa svojim pravima.

- Kada je u pitanju drugi, ili kako ga ja zovem, vodič za socijalna davanja, treba napomenuti da je ovo jedini vodič ovakvog tipa na teritoriji Srbije. Posebno treba obratiti pažnju na činjenicu da su u njemu obrađena sva javna preduzeća na teritoriji grada, gde su, osim toga što su navedeni profili građana koji mogu da računaju na subvencije ovih JP, stoje i adrese i brojevi telefona na koje mogu da se obrate kako bi dobili neku pomoć – zaključio je Marosiuk.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje vodiča za Subotičane Predstavljanje vodiča za Subotičane Predstavljanje vodiča za Subotičane Predstavljanje vodiča za Subotičane Predstavljanje vodiča za Subotičane Predstavljanje vodiča za Subotičane Predstavljanje vodiča za Subotičane Predstavljanje vodiča za Subotičane
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3181
Povezane teme

ombudsman

Zlatko Marosiuk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.