Komentara: 4
Pregleda: 3367

OKUD "Mladost" proslavlja 70 godina postojanja

22.06.2018. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Povodom 70 godina rada i postojanja, OKUD "Mladost" organizovaće niz koncerata do kraja godine, a centralni događaj proslave velikog jubileja biće koncert svih grupa folklornog ansambla, koji će se održati u utorak, 26. juna, na Letnjoj pozornici na Paliću, s početkom u 20 časova.
OKUD "Mladost" proslavlja 70 godina postojanja

Kako je od osnivanja do danas, folklorna sekcija OKUD "Mladost" najbrojnija i najuspešnija, centralni događaj proslave biće veliki koncert svih grupa folklornog ansambla, koji će se održati na jednoj od najlepših pozornica pod vedrim nebom.

- U programu će učestvovati 180 igrača i oko 20 muzičara u dva orkestra, narodnom i tamburaškom. Na scenu će izaći četiri dečije grupe, izvođački ansambl, rekreativna grupa i veterani. Odigraćemo 17 koreografija i predstaviti igre iz svih krajeva Srbije i regiona - najavljuje Svetlana Caušević, direktorka OKUD "Mladost".

OKUD "Mladost" proslavlja 70 godina postojanja

Cela godina biće posvećena velikom jubileju, te će se u okviru projekta "70 godina igre" održati četiri samostalna celovečernja koncerta folklornog ansambla i jedan baletski koncert, dok će se kroz projekat "70 godina muzike" na jesen prirediti koncerti narodne, zabavne, džez, tamburaške i horske muzike.

- Koncerti su samo kruna našeg sedamdesetogodišnjeg svakodnevnog rada sa decom, mladima i odraslima. Tokom sedam decenija, kroz "Mladost" je prošlo više od 35.000 ljudi i svi oni pamte dane provedene u "Mladosti" kao najlepši period života - ističe Caušević.

OKUD "Mladost" proslavlja 70 godina postojanja

 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3367
Povezane teme

okud mladost

letnja pozornica

folklor

koncert na letnjoj pozornici

koncert folklora

mladost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.