Komentara: 0
Pregleda: 1410

Okončan projekat "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI"

12.01.2019. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Fondacije “Danilo Kiš” održana je zajednička likovna kolonija akademskih slikara i osoba sa invaliditetom, kojom je završen projekat “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI”.
Okončan projekat "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI"

U okviru projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI”, koji je sa ciljem integracije osoba sa invaliditetom realizovala omladinska grupa “Možemo i mi”, tokom zimskog raspusta održane su ukupno četiri likovne radionice.

Na likovnim radionicama, koje su održane u prostorijama Fondacije “Danilo Kiš” i u Dečijem pozorištu, učestvovalo je oko 20 osoba sa invaliditetom.

- Na radionicama su učestvovali likovni pedagozi i akademski slikari, a danas kao završnica projekta smo svi zajedno i osobe sa invaliditetom, pedagozi, akademski slikari, slikari amateri i učenici Politehičke škole, koji su bili dodatna vršnjačka podrška. Projekat za cilj ima integraciju osoba sa invaliditetom, menjanje stereotipa u društvu prema toj grupi, kao i pomeranje socijalne distance prema grupi u riziku diskriminacije - ističe Vera Đorđević iz neformalne omladinske grupe “Možemo i mi”.

Okončan projekat "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI"

Na jučerašnjoj likovnoj koloniji učestvovalo je deset akademskih slikara iz Subotice, Beograda, Bačke Palanke, Pančeva i Brčkog. Među akademskim slikarima koji su podržali projekat slikajući zajedno sa osobama sa invaliditetom bila je i Nela Horvat, slikarka na svili iz Subotice.

-Sa đacima Škole “Žarko Zrenjanin” družim se duže vreme. Zamišljeno je da deca provode raspust kreativno a kako se na Paliću sada održava likovna kolonija deset umetnika je prihvatilo ideju za druženje sa osobama sa invaliditetom. Mi smo ti koji bi trebalo da podržimo osobe sa invaliditetom, da im budemo primer i osposobimo ih za samostalan budući život, ne samo mi umetnici, nego svaka profesija, svaki građanin, jer nikad se ne zna šta je ono što nas sutra može sačekati - rekla je Nela Horvat.

Projekat “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI” realizovan je uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, preko programa pod nazivom “Mladi su zakon”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1410
Povezane teme

osobe sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.