Komentara: 7
Pregleda: 7053

Oko dve hiljade migranata čeka na ulazak u Mađarsku

18.07.2016. u 02:47h
Izvor: Subotica.com
Oko dve hiljade migranata čeka na ulazak u Mađarsku

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, u izjavi za medije prilikom obilaska kampa na granici sa Mađarskom je rekao da oko 2.000 izbeglica i migranata, među kojima je 40 odsto dece, trenutno boravi u kampovima na Horgošu i Kelebiji, ali i u Privremenom prihvatnom centru u Subotici.

Oko dve hiljade migranata čeka na ulazak u Mađarsku

,,Nije pooštravanje mađarskih zakona stvorilo problem, nego odluka Mađarske da se zahtev za azil može podneti na tranzitnim kapijama, što je dovelo do toga da ovi nesretni ljudi budu ovde“, rekao je Ivanišević, i istakao da će Vlada Srbije u narednom periodu raditi na sprečavanju nelegalnih ulazaka na srpsku teritoriju, na borbi protiv krijumčara, bez obzira čiji su državljani, kao i na zbrinjavanju izbeglica i migranata koji se nalaze u našoj zemlji.

Oko dve hiljade migranata čeka na ulazak u Mađarsku

Oko dve hiljade migranata čeka na ulazak u Mađarsku

- "Nećemo primenjivati silu prema ovim ljudima jer nisu oni krivi što su ovde. Brinućemo se o njima i objasniti im da ovo nije mesto gde oni treba da budu, da mogu da borave u prihvatnim centrima. Ukoliko se procedura za podnošenje azila nastavi, dogovorićemo se sa kolegama iz Mađarske da se to obavlja u prihvatnim centrima".

Državni sekretar je naveo da je Srbija dobila potvrdu UNHCR-a o nehumanim postupcima prema migrantima na Mađarskoj granici i ponovio dobro poznat stav naše zemlje da će migrantima biti pružena sva neophodna pomoć bez primene sile.

Izvor: Subotica.com

Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu

Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu Migranti u međudržavnom prostoru na Horgošu
Pogledaj ostale fotografije

Migranti u Prihvatnom centru u Subotici

Migranti u Prihvatnom centru u Subotici Migranti u Prihvatnom centru u Subotici Migranti u Prihvatnom centru u Subotici Migranti u Prihvatnom centru u Subotici Migranti u Prihvatnom centru u Subotici Migranti u Prihvatnom centru u Subotici Migranti u Prihvatnom centru u Subotici Migranti u Prihvatnom centru u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7053
Povezane teme

migranti

ilegalni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.