Komentara: 21
Pregleda: 3789
Foto

Odzvonilo divljoj deponiji na Zorci

15.12.2021. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Divlja deponija u naselju Zorka uskoro će biti ružna prošlost ovog dela grada. U toku je uklanjaje oko 500 tona otpada sa oko 1.600 kvadrata, koje su nesavesni građani godinama odlagali na prostoru bivše fabrike. Za saniranje divlje deponije u Bezdanskoj ulici iz gradskog budžeta opredeljeno je dva miliona dinara.
Odzvonilo divljoj deponiji na Zorci

Inače, ovo je trideseta divlja deponija na teritoriji grada koja se čisti u proteklih nekoliko godina.

- Ovo je samo jedan u nizu projekata koje lokalna samouprava u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ realizuje u cilju unapređenja zaštite životne sredine – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić koji je obišao završne radove na uklanjanju divlje deponije. – Sve divlje deponije su posledice nesavesnih građana koji odlaganjem otpada uništavaju životnu sredinu. Apelujem na građane da se obrate nadležnom preduzeću koje će im pomoći da otpad odnesu na Gradsku deponiju. Grad je odlučan da sanira sve divlje deponije na svojoj teritoriji i molim građane da nam pomognu u tome.  

Odzvonilo divljoj deponiji na Zorci

Inače,  ova divlja deponija se čisti već treći put.

- Značaj uklanjanja deponije je važan jer se oko nje nalaze kuće, velika naselja mesne zajednice „Dudova šuma“,  „Peščara“ i  „Zorka“ sa puno stanovnika i ona je narušavala njihovu životnu sredinu – ističe Slobodan Milošev, direktor JKP „Čistoća i zelenilo“, poručivši građanima i pravnim licima da iznesu smeće i ono će biti odnešeno. – Nema potrebe da se stavraju divlje deponije, Grad mnogo korisnije može da uloži taj novac.

Odzvonilo divljoj deponiji na ZorciU narednom periodu u planu je uklanjanje i preostalih 16 divljih deponija na teritoriji grada.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka" Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka" Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka" Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka" Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka" Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka" Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka" Obilazak radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike "Zorka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 3789
Povezane teme

mz zorka

divlja deponija

fabrika zorka

slobodan milošev

stevan bakić

uklanjanje divlje deponije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.