Komentara: 12
Pregleda: 5465

Odvojeni porezi za imovinu i ekologiju

30.04.2015. u 15:06h
Izvor: Subotičke novine
Sekretarijat lokane poreske administracije grada Subotice, pripremio je i poslao rešenja o obavezama poreza na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige i naknade, kao i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine. Građani bi trebalo da znaju, da su sada odvojeno obračunati porezi za ekologiju i na imovinu, pa će u sandučićima naći i dve vrste uplatnica.
Odvojeni porezi za imovinu i ekologiju

- Rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu za period od 1. januara 2015.  do 31. decembra 2015. godine i rešenja o utvrđivanju naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, za isti period period, za građane odnosno poreske obveznike koji su evidentirani u Sekretarijatu lokalne poreske administracije, predata su krajem prošle nedelje na Poštu Subotica i uveliko se dostavljaju svim obveznicima putem obične pošiljke, kažu u Sekretarijatu poreske administracije.

Za građane će, takođe, biti poslate i uplatnice za porez na imovinu, u iskazanom iznosu, na kojima će biti sadržana dugovanja iz prethodnog perioda (ukoliko ih ima), razlika između uplaćenog poreza po akontaciji i poreza obračunatog po rešenju za 2015. godinu za prvi kvartal (ukoliko je ima) i drugi kvartal, po rešenju za 2015. godinu, koji dospeva na naplatu 15. maja 2015. godine.  Iz Poreskog odeljenja naglašavaju, da se obaveza naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine plaćala do 31. decembra 2014. godine - putem objedinjene naplate, a od 1. januara ove godine, utvrđuje je Sekretarijat lokalne poreske administracije.

Uz rešenja poslate su i tri uplatnice bez iznosa, obaveza dospeva na naplatu kvartalno (15. februara, 15. maja, 15. avgusta i 15. novembra). Rok plaćanja je 15 dana, od dana prijema rešenja. Na naplatu su dospela prva dva kvartala (iznos kvartala puta 2), a kako se na uplatnici nalaze svi podaci o obvezniku, treba upisati samo iznos. Sledeća dva kvartala treba uplatiti do 15. avgusta 2015. godine i 15. novembra 2015. godine.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5465

Povezane vesti

Povezane teme

porez na imovinu u subotici

porez na imovinu

plaćanje poreza

poreska uprava

lokalna poreska administracija

porez na ekologiju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.